SLUŽBENA ODLUKA Ministar sporta odredio datum nastavka talijanskog prvenstva

Četvrtak, 28. svibnja 2020. 21:12 Napisao/la  SC

Nadam se da će se do 20. lipnja odigrati Kup, što bi bio pozitivan signal cijeloj naciji, kaže ministar  Vincenzo Spadafora 

SLUŽBENA ODLUKA Ministar sporta odredio datum nastavka talijanskog prvenstva

Sezona u Seriji A nastavlja se 20. lipnja!

Ministar sporta Vincenzo Spadafora odredio je datum nastavak sezone, koja počinje 13. lipnja uzvratnim utakmicama polufinala kupa između Juventusa i Milana te Napolija i Intera.

Tri dana kasnije igra se finale Kupa, nakon toga nastavlja se prvenstvo utakmicama 27. kola.

- Kao što smo govorili, nogomet se nastavlja igrati nakon što smo stekli uvjete za sigurnost, Italija se diže na noge, jedino je ispravno da i nogomet to učini. Nadam se da će se do 20. lipnja odigrati Kup, što bi bio pozitivan signal cijeloj naciji. Zavod za javno zdravstvo složio se s medicinskim protokolom utakmica, potvrdio je apsolutnu potrebu za karantenskim razdobljem ako neki igrač bude pozitivan na testovima. Savez me je obavijestio da se plasmani i Seriji B i serijama C mogu utvrditi prema plasmanima u slučaju prekida sezone, ali ta odluka nije na meni nego na savezu, kazao je Spadafora.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.