×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

Milan dokazao regularnost Robinhova pogotka i poručio: Ovo je neprihvatljivo!

Subota, 31. ožujka 2012. 19:59 Napisao/la 

Nakon susreta Catanije i Milana, koji je završio 1:1 lamentira se o nepriznatom pogotku Robinha, zbog kojega je trener Milana Allegri poručio kako mu je dosta prigovaranja iz Juventusa, kao i sudačkih pogrešaka

Očekivali su u Milanu tešku utakmicu protiv Catanije, najavljivali su to kao "jedno od najzahtjevnijih gostovanja" i ispostavilo se kako su bili potpuno u pravu. Catania je uspjela zaustaviti "rossonere", odigravši 1:1 na svom Angelo Massimino stadionu.

Domaćin je bolje otvorio susret, odmah na startu jasno pokazavši gostima što ih očekuje. Milan, koji ima problema s brojnim ozljedama, ipak je uspio "ostati na nogama", pribrati se i prigrabiti dominaciju. U 34. minuti vodeća momčad Serie A je i povela. Opet je, treba li to isticati, u glavnoj ulozi bio Zlatan Ibrahimović koji je malonogometnom asistencijom u čistu šansu gurnuo Robinha. Za razliku od utakmice s Barcelonom, Brazilac je ovog puta bio priseban i pogodio je za 0:1.

Nastavak je opet donio dominaciju domaćina. "Rossoneri" su prvih desetak minuta opasno živjeli, Catania je čak zabila pogodak (Gomez), ali je isti poništen zbog zaleđa. Ipak, praktički totalni napad donio je Cataniji poravnanje u 57. minuti. Nakon kornera, obrana Milana, kao i vratar Abbiati, loše je reagirala, što je iskoristio Spolli i sa samo nekoliko metara ubacio loptu u mrežu.

Vjerojatno su u tom trenutku "rossoneri" shvatili kako "to" neće ići, pa su navalili prema golu Carizza, koji je u nekoliko navrata maestralno reagirao. U jednoj akciji je lopta nakon udarca Robinha, čini se, prešla gol liniju prije nego je domaći branič uspio izbaciti, ali pomoćni sudac nije signalizirao pogodak, usprkos protestima gostiju. Na kraju, završilo je realnim rezultatom, kojim će, pogotovo ako u nedjelju navečer "riješi" Napoli, biti najzadovoljniji Juventus, jedini Milanov konkurent za "scudetto"...

Nakon susreta iz oba su tabora pljuštale optužbe na račun suca Bergonzija. Catania je prigovarala kako je pogodak Gomeza neopravdano poništen, dok je trener Milana, Massimiliano Allegri po prvi puta izgubio živce...

- Sad mi je stvarno dosta. Stalno iz Juventusa prigovaraju kako su suci "protiv njih", ali najbolje bi gospodinu Marotti (direktor Juventusa) bilo da - šuti! Večeras nam protiv Catanije opet nije priznat gol, iako sam svjestan da je sucu bilo teško to vidjeti. Ali, bio je gol, lopta je prešla liniju, tvrdi Allegri.

Pogodak Robinha na susretu Cataina - MilanLopta je prešla gol liniju / Foto: sky.it- Umoran sam više slušati prigovaranja iz Juventusa. Ok, ako ćemo realno, gol Muntarija baš protiv njih, koji je vidio cijeli svijet, mogao je odlučiti prvenstvo. Oštećeni smo protiv Fiorentine, Juventusa, Lazija i sada protiv Catanije. Ne, mi do sada nismo prigovarali sucima, smatramo da su talijanski suci dobri, ali morao sam odgovoriti jer mi je dosta "plača" iz Torina, zaključio je Allegri.

Na službenoj web stranici Milana postavljene su fotografije koje zorno dokazuju kako je lopta nakon udarca Robinha doista prešla gol liniju, odnosno da je Milanu trebao biti priznat pogodak. Uz fotografije, na web stranici "rossonera" postavljena je poruka "Neprihvatljivo". Ako Juventus večeras svlada Napoli i približi se na samo dva boda zaostatka u odnosu na Milan, polemike će se definitivno podignuti na višu razinu.

U drugom susretu koji je odigran u subotu navečer, Parma je nakon osam kola bez pobjede srušila Lazio. Rimljani su ovim porazom kompromitirali svoje šanse u borbi za treću poziciju. Nije stoga čudno da je Edy Reja, bivši trener Hajduka, napustio stadion Ennio Tardini u Parmi iznimno nezadovoljan.

Domaćini su poveli već u 6. minuti, kada je nakon "flipera" u gostujućem šesnaestercu Mariga uspio pogoditi mrežu Lazija. Na 2:0 je povisio Floccari samo šest minuta kasnije. Već tada je bilo evidentno da će Lazio teško dohvatiti i bod, a kamo li tri, što im je bio primarni cilj...

Istina, osam minuta prije odmora Scaloni je vratio nadu gostima, nakon što je pucao sa 20-tak metara, Gobbi je promijenio smjer lopte i prevario vlastitog vratara Mirantea. No, Floccari je svojim drugim pogotkom u 72. minuti otklonio bilo kakve dvojbe. Lazio je, istina, trenutno još uvijek na trećoj poziciji, ali ga Napoli i Udinese u nedjelju mogu dostići, ako zabilježe pobjede.

SERIE A, 30. kolo: Catania - Milan 1:1 (0:1 Robinho 34', 1:1 Spolli 57'), Parma - Lazio 3:1 (1:0 Mariga 6', 2:0 Floccari 12', 2:1 Scaloni 37', 3:1 Floccari 72')

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.