TALIJANSKO PRVENSTVO

Roma slomila Fiorentinu, Napoli bolji od Chieva

Nedjelja, 25. listopada 2015. 19:55 Napisao/la  SC

Utakmice 9. kola: Fiorentina - Roma 1:2, Chievo - Napoli 0:1

Mohamed Salah primio je sjajnu loptu u šesnaestercu i zatresao donji lijevi kut mreže domaćih. U 34. minuti već je 2:0 zahvaljujući Gervinhu koji je solo akciju okončao pogotkom. Tri minute kasnije loše vijesti za Romu, zbog ozljede igru je morao napustiti kapetan De Rossi.

No izostanak De Rossia nije se previše osjetio jer je Roma i u nastavku opasno prijetila. U 56. minuti obrana je blokirala udarac Miralema Pjanića. Bernardeschi je u 68. minuti sam izbio pred vratara Rome Szczesnya, pucao je snažno po sredini gola, no Romin vratar nije se dao prevariti. Bernardeschi je zatresao mrežu u 80. minuti no sudac je označio zaleđe.

Tri minute kasnije u prilici se našao Kalinić, ali je pucao ravno u ruke gostujućem vrataru. Salah je u 87. minuti zaradio drugi žuti karton te je napustio igru. U sudačkoj nadoknadi Babacar je mogao smanjiti prednost Rome, ali je promašio zicer. Ipak Babacar je minutu kasnije ipak uspio zatresti mrežu Rome, neposredno prije posljednjeg sučevog zvižduka. Roma je pobjedom preuzela vrh prvenstvene ljestvice sa dva boda više od Fiorentine.

Osim Kalinića i Badelja koji su susret počeli od prve minute, na klupi Fiorentine mjesto je našao Rebić. Badelj je zamijenjen u 61. minuti.

FIORENTINA: Astori, Badelj (61 Fernandez), Bernardeschi, Blaszcykowski (61 Rossi), Iličić, Kalinić, Rodriguez (81 Babacar), Roncaglia, Tatarusanu, Valero, Vecino

ROMA: De Rossi (37 Vainqueur), Digne, Džeko, Florenzi, Gervinho (89 Gyomber), Manolas, Nainggolan, Pjanić (78 Torosidis), Rudiger, Salah, Szczesny

Napoli je minimalnim rezultatom svldao u gostima Chievo. Sjajnu je priliku imao Higuain u 22. minuti. Pucao je u donji desni kut, ali je domaći vratar skrenuo loptu u stativu. Higuain je sam pogodio stativu sa 20-tak metara u 31. minuti.

Napoli je poveo u 59. minuti. Higuain je zabio na asistenciju Ghoulama. Isti igrač je dvije minute kasnije pucao zamalo preko grede.

Ivan Strinić pobjedu svog Napolia odgledao je sa klupe.

Utakmice 9. kola: Fiorentina - Roma 1:2 (Babacar 90/ Salah 7, Gervinho 34), Lazio - Torino 3:0 (Lulić 40, Anderson 70, 90), Chievo - Napoli 0:1 (Higuain 59)

italy

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.