Serie A: Roma nastavila pobjednički niz, Napoli izgubio derbi na Olimpicu

Petak, 18. listopada 2013. 23:05 Napisao/la  SC

Utakmica 8. kola: Roma – Napoli 2:0

Roma nastavlja impresivni pobjednički niz. U derbiju 8. kola Roma je na Olimpicu pobijedila Napoli, koji je slovio prvom ozbiljnom preprekom u prvenstvu. Dvama pogocima Miralema Pjanića nakon 8. kola Napoli zaostaje 5 bodova.

Do osme pobjede u 8. kolu Roma je došla u prepoznatljivom stilu, čvrsta obrana odigrala je ključnu ulogu posebice u drugom dijelu utakmice kada Napoli nije stvorio ni jednu priliku. U prvom dijelu Napoli je pogodio dvije vratnice, Pandev je promašio veliku priliku prije nego što je Pjanić u sudačkoj nadoknadi iz slobodnog udarca doveo Romu u vodstvo.

U drugom dijelu Roma se branila čak i kada je od 70. minute igrala s jednim igračem i dva pogotka više. Cannavaro je u 70. minuti srušio Borriella, skrivio kazneni udarac i dobio crveni karton, a Pjanić neumoljivo zatresa mrežu s bijele točke.

Inače, Roma je tijekom utakmice ostala bez dvojice vrlo bitnih igrača, Totti i Gervinho morali su izaći zbog ozljeda.

ROMA: De Sanctis; Maicon, Benatia, Castan, Dodò; Pjanić, De Rossi, Strootman; Florenzi (Marquinho 81), Totti (Borriello 33), Gervinho (Ljajić 57)

 

NAPOLI: Reina; Maggio, Albiol, Britos (Cannavaro 44), Mesto; Inler (Dzemaili 82), Behrami; Callejon, Hamsik, Insigne; Pandev (Higuain 68)

Utakmica 8. kola: Roma – Napoli 2:0 (Pjanić 45+3-11m, 71)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.