TALIJANSKO PRVENSTVO

Rodrigo Palacio matirao Sampdoriju

Srijeda, 03. travnja 2013. 21:11 Napisao/la  SC

Zaostala utakmica 29. kola: Sampdoria - Inter 0:2. Mateo Kovačić je igrao 90 minuta za Inter

 

Serie A – 29. kolo

SAMPDORIA - INTER 0:2

Stadion "Luigi Ferraris". Gledatelja: 23.000

Sudac: Luca Banti

Strijelac: Palacio (43', 90+3')

Žuti karton: Poli, Krstičić (Sampdoria), Gargano, Handanovič, Kovačić (Inter)

SAMPDORIA: Romero, De Silvestri, Gastaldello, Mustafi, Palombo, Poli, Krstičić (86' Munari), Pedro Obiang, Estigarribia (77' Poulsen), Sansone (59' Lopez), Icardi.

INTER: Handanovič, J. Zanetti, Jonathan (58' Silvestre), Pereira, Ranocchia, Juan, Gargano, Guarin, Kovačić, Palacio, Cassano (67' Kuzmanović).

U utakmici koja je odgođena zbog vremenskih neprilika Inter je gostovao u Genovi kod Sampdorije i upisao tri boda. Time su se igrači Andreje Stramaccionija ponovno uključili u borbu za Ligu prvaka nakon što su prošle subote doživjeli neugodan poraz od rivala Juventusa na vlastitom stadionu.

Trener Nerazzurra ponovno je od prve minute dao priliku hrvatskom veznjaku Mateu Kovačiću, a bivši Dinamovac odigrao je cijelu utakmicu na visokoj razini na poziciji defenzivnog veznog. U napadu Intera igrali su Palacio i Cassano, dok su s domaće strane golu Handanoviča prijetili Icardi i Sansone.

Sampdoria je protiv favoriziranog suparnika nije uspjela izdržati da ne primi gol do kraja prvog poluvremena. U 43. minuti gostujući sastav je došao do početnog vodstva kada je s lijeve strane u kazneni prostor ubacio Pereira, a na pravom mjestu u pravo vrijeme našao se Palacio i glavom poslao loptu u mrežu Romera.

Pitanje pobjednika argentinski napadač definitivno je riješio u sudačkoj nadoknadi. Primio je loptu od Juana na lijevoj strani, prošao je između trojicu igrača i na kraju prevario domaćeg vratara. To mu je bio 11. ovosezonski prvenstveni gol u dresu plavo-crnih. Inter se ovom pobjedom približio gradskom rivalu Milanu na sedam bodova.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.