TALIJANSKO PRVENSTVO

Prvo gostujuće slavlje Palerma

Nedjelja, 07. travnja 2013. 18:05 Napisao/la  SC

Utakmice 31. kola: Catania - Cagliari 0:0, Siena - Parma 0:0, Sampdoria - Palermo 1:3,  Udinese - Chievo 3:1

 

Nogometaši Udinesea pobijedili su na "Friuliju" Chievo s 3:1 u utakmici u kojoj je ponovno čovjek odluke za crno-bijele bio Antonio Di Natale. Udinese se time približio vrhu ljestvice i postoje još neke šanse da ulovi Europu, dok se žuti iz Verone polako približavaju zoni ispadanja.Di Natale je najprije u 20. minuti doveo svoju momčad u vodstvo kada je bio uporan i iskoristio grešku gostujućeg vratara Puggionija. Pet minuta kasnije sjajno je iz voleja povećao na 2:0 nakon ubačaja Pereyre. Chievo je do kraja poluvremena uspio smanjiti preko Pappa, a pet minuta prije kraja Di Natale asistira Benatiji za konačnih 3:1.

Palermo je u Genovi uspio doći do prve gostujuće pobjede ove sezone. Protiv Sampdorije je slavio s 3:1 i pobjegao posljednjeplasiranoj Pescari na šest bodova. Sada ima isti broj bodova kao i Siena i Genoa, ali zadnje spomenuti klub ima utakmicu manje. Sicilijance je u vodstvo doveo Van Bergen u 35. minuti na ubačaj Miccolija.

Za domaće je do kraja prvog poluvremena uspio izjednačiti Munari, a početkom nastavka ponovno prednost za Palermo donosi Iličić. Miccoli je još jednom asistirao u 56. minuti za Garciju koji zabija zadnji gol.

Siena je pred svojim navijačima odigrala neriješeno protiv Parme. Na Montepaschi Areni gledatelji nisu vidjeli pogotke, ali Siena je tim bodom, barem privremeno, izašla iz zone ispadanja. Parma je sigurna na sredini ljestvice, do kraja sezone vjerojatno će se boriti samo za prestiž.

Golova nije bilo niti na utakmici klubova s dva najveća talijanska otoka. Sicilijanci iz Catanije su ugostili Cagliari sa Sardinije, ali u 90 minuta utakmice mreže se nisu tresle, te je između dvije ekipe ostala ista bodovna razlika na tablici. Catania još gaji nade u europske pozicije, dok se Cagliari drži "zlatne" sredine.

Utakmice 31. kola: Catania - Cagliari 0:0, Siena - Parma 0:0, Sampdoria - Palermo 1:3 (Munari 43'/Von Bergen 35', Iličić 50', Garcia 56'),  Udinese - Chievo 3:1 (Di Natale 20', 25', Benatia 85'/Papp 35')

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.