Serie A prodala deset posto medijske tvrtke koja kontrolira TV prava za 1,7 milijardi eura

Petak, 20. studenog 2020. 00:53 Napisao/la  SC
Serie A prodala deset posto medijske tvrtke koja kontrolira TV prava za 1,7 milijardi eura

Serie A pronalazi vlasiti put za izlaz iz ove krize, ali to ne znači da naši zahtjevi za pomoć Vladi više nisu aktualni

Dvadeset klubova Serie A jednoglasno je odlučilo prodati 10 posto medijske tvrtke osnovane za kontrolu distribucije TV prava na Serie A privatnim fondovima za 1,7 milijardi eura.

Prvi put u povijesti Serie A privatni fondovi dobili su mogućnost ulaganja u kontrolu „pay-per-view“ TV prava.

- Prihvatili smo financijski prijedlog, ali još nismo dovršili posao. Ne postoji obvezujuća dokumentacija, rekao je Paolo Dal Pino, predsjednik udruženja talijanskih prvoligaša.

- Privatni dionički fondovi spremni su uložiti 1,7 milijardi eura kako bi dobili vlasništvo nad deset posto medijske tvrtke koja će kontrolirati komercijalna prava našeg nogometa. Računamo da bi se posao mogao završiti tijekom sljedećih nekoliko tjedana.

Budući da je pandemija koronavirusa uzrokovala i financijsku krizu potpuno je jasno zašto su svi klubovi Serie A jednoglasno podržali ovaj posao.

- U tridestak dana uspjeli smo napraviti ono što se nije moglo u minulih 90 godina. Serie A pronalazi vlasiti put za izlaz iz ove krize, ali to ne znači da naši zahtjevi za pomoć Vladi više nisu aktualni. Želimo da se Vlada prema nama ponaša kao prema bilo kojoj drugoj industriji koju slijede milijuni ljudi, dodao je Luigi De Siervo, generalni direktor Serie A.

Usporedbe radi,  valja samo napomenuti da je HNS u kolovozu potpisao ugovor s tvrtkom Endorphin Magine LTD, kojim su za 103 milijuna eura na deset godina ustupljena produkcijska i distribucijska prava za sve utakmice u HNS-ovom vlasništvu, uključujući muška i ženska klupska natjecanja, utakmice futsalskih, mladih i ženskih reprezentacija te necentralizirane prijateljske utakmice A reprezentacije.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.