Serie A: Perišić i Brozović igrali u remiju Intera protiv Carpija, pobjede Lazija, Palerma i Napolija

Nedjelja, 24. siječnja 2016. 17:33 Napisao/la  SC

Rezultati 21. kola: Inter - Carpi 1:1, Lazio - Chievo 4:1, Palermo - Udinese 4:1, Sampdoria - Napoli 2:4, Sassuolo - Bologna 0:2, Verona - Genoa 1:1

Nakon sjajnog izdanja u Kupu i slavlja na gostovanju kod Napolija, Inter je tri dana uoči novog gostovanja u Kupu, ovaj put kod Juventsa, u 21. kolu talijanskog prvenstva kod kuće odigrao 1:1 protiv Carpija. Roberto Mancini je na travnjak Giuseppe Meazze od prve minute postavio oba hrvatska reprezentativca, Ivana Perišića i Marcela Brozovića, a posebno se istaknuo Perišić koji je s nekoliko vrlo dobrih poteza umalo i tresao mrežu gostiju.

U trećoj minuti susreta Jerry Mbakogu zabio je za vodstvo gostiju, ali je sudac poništio gol zbog prekršaja. Pokušavali su domaćini preko Ljajića i Perišića, no neprecizni su bili sve do 39. minute kada je Ivan Perišić opalio s ruba šesnaesterca, a odbijenu loptu pokupio Rodrigo Palacio i pogodio za 1:0. Imao je Perišić odličnu priliku i u 44. minuti kada je savršeno primio lijep pas u peterac i odmah pucao po golu. Na njegovu nesreću, pogodio je lijevu stativu. Perišić je zaprijetio i u 50. minuti kada je opalio s nekih 20 metara iskosa s lijeve strane, no odlično je to obranio gostujući golman.

Inter je u drugom poluvremenu zaigrao s trojicom odozada i zapravo se više orijentirao na čuvanje rezultata, što su iskorištavali gosti i nekoliko puta zbiljno zaprijetili. Pokušavali su Mbakogu i Mancosu, no njihovi udarci redovito su završavali u bloku domaćih igrača.

Vidio je Mancini kako je 'vrag odnio šalu' pa je u 75. ponovno vratio sustav s četvoricom odozada, a kada je Pasciuti u 83. zaradio drugi žuti karton, činilo se kako će Inter lagano sačuvati prednost do kraja susreta. No, nisu se predavali gosti, a Lasagne je uspio zabiti u drugoj minuti sudačke nadoknade za svoj prvi gol pve sezone i veliko slavlje gostiju.

Napoli je pak nakon spomenutog poraza u Kupu, gostovao kod Sampdorije i zapravo očekivano odnio tri boda. Higuain u devetoj i Insigne u 18. iz penala zabili su za rano vodstvo Napolija, no nisu se predavali domaćini koji su preko Corree na kraju poluvremena uspjeli smanjiti na 1:2.

Sampdorija je od 59. igrala s igrčem manje nakon što je Cassani dobio drugi žuti karton, a Hamšik je u već 60. pogodio za povećanje vodstva Napolija. Slovaku je to četvrti gol u zadnjih pet utakmica. Eder je u 75. smanjio na 2:3 no već u 79. minuti Mertens je digao na konačnih 4:2 za Napoli.

Bologna je golovima Giacherinija i Floccarija slavila 2:0 kod Sassuola. Giaccherini je nakon što je zabio gol u 68. minuti podigao dres i na majici pokazao poruku Zunigi kojemu je otac preminuo.

Lazio je s 4:1 svladao Chievo, a istim je rezultatom i Palermo bio bolji od Udinesea. Cesar je doveo Chievo u vodstvo već u petoj minuti, a Lazio se vratio s četiri gola od 66. do 96. miunte susreta. Za Rimljane je Candreva zabio dva, a Kataldi i Keita po jedan. Lulić je igrao cijeli susret za Lazio, a u 37. dobio i žuti karton. Mato Jajalo odigrao je cijeli susret u redovima Palerma i u 69. dobio žuti karton.

Verona i Genoa odigrali su 1:1. Ante Rebić odigrao je prvo poluvrijeme bez učinka za Veronu.

Serie A - 21. kolo, rezultati: Inter - Carpi 1:1 (Palacio 39/Lasagna 90+2), Lazio - Chievo 4:1 (Candreva 66-11m, 81, Cataldi 72, Keita 90+6/Cesar 5), Palermo - Udinese 4:1 (Quaison 35, Hiljemark 56, Lazaar 77, Trajkovski 87/Thereau 79), Sampdoria - Napoli 2:4 (Correa 45, Eder 73/Higuain 9, Insigne 18-11m, Hamsik 60, Mertens 79), Sassuolo - Bologna 0:2 (Giaccherini 68, Floccari 90+4), Verona - Genoa 1:1 (Pazzini 39/Coppola 19-ag)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.