Serie A: Nikola Kalinić zabio deseti pogodak sezone u pobjedi Fiorentine nad Chievom

Nedjelja, 20. prosinca 2015. 17:12 Napisao/la  SC

Rezultati 17. kola: Roma - Genoa 2:0, Atalanta - Napoli 1:3, Fiorentina - Chievo 2:0, Verona - Sassuolo 1:1.

Fiorentina je u 17. kolu Serie A kod kuće s 2:0 pobijedila Chievo. Viole su povele iz prve prave šanse na utakmici u 20. minuti koju je u pogodak pretvorio Nikola Kalinić. Hrvatski je napadač dobio loptu u prostor, izbjegao zaleđe i onda udarcem iskosa s desne strane probio i gostujućeg vratara za 1:0. Hrvatskom napadaču to je već 10. gol sezone.

U 32. minuti vodstvo Fiorentine udvostručio je Iličić. Do kraja utakmice viole su rutinirano zadržale vodstvo i vratile se na drugo mjesto ljestvice. Kalinić i Milan Badelj odigrali su cijelu utakmicu.

Verona i Sassuolo odigrali su 1:1. Šime Vrsaljko asistirao je za vodeći gol gostiju u 34. minuti koji je zabio Floccari. Samo pet minuta kasnije domaćin je izjednačio preko Tonija.

Napoli je priključak s vrhom zadržao gostujućom pobjedom kod Atalante 3:1. Golova nije bilo do 52. minute, a onda se otvorilo. Hamšik je u 52. minuti zabio s bijele točke, ali je izjednačenje domaćinu samo dvije minute kasnije donio Gomez. Ipak, u 62. minuti Higuain donosi novo vodstvo Napoliju, a u 85. minuti drugim golom potvrđuje pobjedu. Mogao je Napoli i do uvjerljivije pobjede, ali u sudačkoj nadoknadi je Hamšik promašio s bijele točke.

Roma je prekinula negativan niz od sedam utakmica bez pobjede domaćim slavljem protiv Genoe 2:0. Dovoljan im je bio po gol u svakom poluvremenu. Za 1:0 zabio je Alessandro Florenzi u 42. minuti, a konačni rezultat postavio je Umar u 89. minuti.

Vučica je utakmicu završila s deset igrača jer je u 74. minuti izravni crveni karton dobio Edin Džeko. Bosanskohercegovački napadač opsovao je suca koji nije imao milosti i opravdano mu je pokazao crveni karton.

Serie A, 17. kolo - rezultati: Roma - Genoa 2:0 (Florenzi 42, Umar 89), Atalanta - Napoli 1:3 (Gomez 54/Hamsik 52-11m, Higuain 62, 85), Fiorentina - Chievo 2:0 (Kalinić 20, Iličič 32), Verona - Sassuolo 1:1 (Toni 39/Floccari 35)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.