Serie A: Napoli u derbiju nadigrao Juventus i učvrstio se na trećem mjestu

Nedjelja, 30. ožujka 2014. 22:22 Napisao/la  SC

Susret 31. kola: Napoli - Juventus 2:0

U derbiju trideset i prvoga kola talijanskog nogometnog prvenstva Napoli je na svom San Paolu ponovno bio koban za prvake iz Torina i nanio im drugi poraz sezone. Prvi pogodak djelo je bivšeg veznaja madridskog Reala Callejona, postignut je pogodak iz zaleđa. Nakon što je Hamšik ubacio loptu s lijeve strane Callejon je pospremio iz neposredne blizine Buffona za vodstvo netom prije završetka prvoga dijela.

Napoletanci su dominirali većim periodom susreta, što su i oplodili pogotkom rezervnog igrača Mertensa, devet minuta prije kraja susreta. Ponovno je Hamsik asistirao profinjenim ubačajem s lijeve strane, a iz naizgled bezizlazne situacije uz sva tri gostujuća stopera poentirao je belgijski internacionalac.

Napoli je ovom pobjedom održao osam bodova zaostatka za drugom Romom, ali i učvrstio treće mjesto budući da nakon remija Fiorentine sa Sampdorijom sada nad plavima iz Firenze ima dvanaest bodova prednosti.

 

NAPOLI: Reina - Ghoulam, Raul Albiol, Fernandez, Henrique - Jorginho, Inler - Insigne, Hamsik (79 Mertens), Callejon (89 Dzemaili) - Higuain (73 Pandev)

JUVENTUS: Buffon - Chiellini, Bonucci, Caceres - Pirlo - Asamoah (53 Isla), Pogba (61 Marchisio), Vidal, Lichtsteiner - Llorente, Osvaldo (69 Vučinić)

Utakmica 31. kola: Napoli - Juventus 2:0 (Callejon 37, Mertens 81)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.