Serie A: Napoli prokockao vodstvo od 2:0, Inter do izjednačenja odveli Palacio i Icardi

Nedjelja, 08. ožujka 2015. 22:42 Napisao/la  SC

Utakmica 26. kola: Napoli - Inter 2:2

Nogometaši Napolija i Intera odigrali su 2:2 u posljednjem nedjeljnom susretu 26. kola. Trener Napolija Benitez iznenadio je sve kada je od prve minute na teren poslao Mertensa, a Gabbiadinia ostavio na klupi. s druge strane Inter je počeo bez Podolskog, u početnom sastavu našao se Palacio. Njemac najvjerojatnije na ljeto odlazi. Strinić i Brozović počeli su svaki u svojoj momčadi od prve minute, dok je Kovačić počeo i završio utakmicu na klupi Intera.

Prvih pola sata igre Napoli je bio dominantna momčad. Vratar Handanović bio je na teškim mukama i izvodio čuda ne bi li sačuvao mrežu gostiju netaknutom. Vezni red Intera vrlo je slabo igrao u defanzivi, što je dalo priliku domaćima da svako malo ugroze Handanovića. Najbolju priliku Napoli je imao u 20. minuti, no Higuain nije bio precizan. Brozovića je u šansu gurnuo Icardi dvije minute kasnije, ali hrvatski nogometaš pucao je preko gola.

Brozović je zaradio i žuti karton u 37. minuti zbog prekršaja na Mertensu. Najopasnija prilika gostiju bila je u 42. minuti, ali Shaqiriev pokušaj zaustavio je vratar Andujar. Napoli je u prvih 45 minuta imao 11 udara na gol, od kojih čak šest u okvir, dok je Inter pokušao samo četiri puta, a dva su bila u okvir gola. Pravo je čudo kako je prva dionica završila 0:0 jer su domaći igrom posve zaslužili vodstvo.

Dominacija se isplatila u šestoj minuti drugog dijela. Nakon centaršuta Henriquea, Hamšik pogađa za zasluženo vodstvo domaćih. U 53. minuti povratnu loptu Shaqiria, Icardi slabo koristi te njegov udarac završava pored desne stative. Kontra Napolija u 60. minuti u priliku izbacuje Hamšika, ali Handanović zaustavlja opasnost. Mreža gostiju ponovno se zatresla u 63. minuti, Higuain je pucao sa vrha šesnaesterca, lopta se od stative odbija u Interovu mrežu.

Brozović je igru Intera napustio u 66. minuti, zamijenio ga je Hernanes, a njegov ulazak oživio je igru gostiju. No, i domaći su malo snizili brzinu, što je rezultiralo golom Intera u 72. minuti.

Santon je dao povratnu loptu za Shaquiria, lopta se nakon njegova pokušaja odbila i došla do Palacia koji iz blizine trese mrežu domaćih. U 80. minuti vratar andujar zaustavlja Hernanesa sa 30 metara. Domaći ostaju sa igračem manje, nakon što je zbog drugog žutog kartona u 86. minuti isključen Henrique. Henrique je skrivio jedanaesterac na Palaciu, a siguran izvođač bio je Icardi.

Napoli ima za čime žaliti jer su gotovo cijelo prvo poluvrijeme dominirali i stvarali šanse, a u drugom dijelu nakon 2:0 kao da su izbacili iz više brzine što je Inter iskoristio posebno nakon ulaska Hernanesa koji je dao živost igri gostiju. Za remi je zaslužan uvelike vratar Intera Handanović koji je majstorskim obranama sačuvao Interovu mrežu posebno u prvom dijelu.

NAPOLI: Andujar, Henrique, Albiol, Koulibaly, Strinić, Lopez, Inler, Callejon (Mesto 88), Hamšik (Gabbiadini 80), Mertens (De Guzman 73), Higuain

INTER: Handanović, Santon, Ranocchia, Jesus (Puscas 84), D'Ambrosio, Brozović (Hernanes 66), Medel, Guarin, Shaqiri, Palacio, Icardi

Utakmica 26. kola: Napoli - Inter 2:2 (Hamšik 51, Higuain 63/ Palacio 72, Icardi 87)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.