Serie A: Napoli pobijedio u derbiju, Inter odigrao sjajnu utakmicu s igračem manje

Ponedjeljak, 30. studenog 2015. 23:29 Napisao/la  SC

Utakmice 14. kola: Napoli - Inter 2:1, Sassuolo - Fiorentina 1:1 

Nogometaši Napolija pobijedili (2:1) su Inter u derbiju 14. kola dvama pogocima Higuaina i preuzeli ulogu lidera. Prema prikazanom u susretu dviju ponajboljih momčadi Serije A, pobjeda nije pripala boljoj momčadi.

Inter je odigrao najbolju utakmicu sezone od trenutka kada je ostao s desetoricom igrača. Neporedno pred odlazak na odmor Nagamoto (44) je dobio drugi žuti karton.

Predvođen sjajnim Ljaljićem i vrlo raspoloženim Brozovićem i Perišićem, Inter je u drugom dijelu nadigrao Napoli koji je vrlo opasno živio u zadnjim trenucima utakmice.

U sudačkoj nadoknadi prvo je Jovetić udarcem glavom pogodio lijevu vratnicu.

Minutu kasnije Miranda je glavom skrenuo loptu u kut, Reina je uspio dotaknuti loptu koja je udarila u desnu vratnicu i odskočila u polje.

Nije Inter u završnici imao ni sportske sreće, imali su domaćini nakon svega razloga slaviti pobjedu na stadionu San Paolo.

Higuain je već u 2. minuti postigao pogodak, koji je Napoliju omogućio miran pristup. Inter je uspostavio ravnotežu iako je Napoli u prvom dijelu izgledao nešto konkretnije.

U 62. minuti Higuain je pobjegao gostujućoj obrani i drugi put pogodio mrežu iza Handanoviča, a otada je igrao samo Inter.

Nažalost gostiju, pogodak izvanrednog Ljajića u 67. minuti nije bilo dovoljan.

NAPOLI: Reina, Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam, Allan, Jorginho, Hamsik (David Lopez 79), Callejon (Maggio 87), Higuain, Insigne (El Kaddouri 69)

INTER: Handanovič, D'Ambrosio, Miranda, Murillo, Nagatomo, Guarin (Biabiany 61), Medel, Brozović, Perišić (Jovetić 83), Icardi (Telles 46), Ljajić

Sassulo je u prvom dijelu uspio anulirati vodstvo Fiorentine, ali nije uspio skinuti još jedan veliki skalp.

Badelj je igrao do 68, minute, Kalinić je igrao od 56. minute, Rebić je sjedio na klupi.

Utakmice 14. kola: Napoli - Inter 2:1 (Higuain 2, 62/Ljajić 67), Sassuolo - Fiorentina 1:1 (Floccari 41/B. Valero 5)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.