Serie A: Napoli petardom protiv Empolija zadržao vrh, remi Fiorentine u Genovi

Nedjelja, 31. siječnja 2016. 17:15 Napisao/la  SC

Rezultati 22. kola: Napoli - Empoli 5:1, Udinese - Lazio 0:0, Torino - Verona 0:0, Genoa - Fiorentina 0:0, Bologna - Sampdoria 3:2

Napoli je stigao i do pete uzastopne prvenstvene pobjede, a u sklopu 22. kola na San Paolu su svladali Empoli s visokih 5:1. Ponovno je zabio najbolji napadač momčadi iz Napulja Gonzalo Higuain, a odlično su odigrali i Lorenzo Insigne te Jose Callejon.

Međutim, nije od početka krenulo sjajno za Napoli jer su u 28. minuti primili pogodak. Empoli je poveo odličnim udarcem Leandra Paredesa. Samo je pet minuta trebalo vodećoj momčadi Serie A da izjednači. Lorenzo Insigne je ubacio u kazneni prostor, a glavom je loptu u mrežu pospremio Higuain.

Ubrzo je prelomljena čitava utakmica, prednost Napoliju je u 37. minuti prekrasnim slobodnjakom donio Lorenzo Insigne, a u 52. je Camporesi pogodio vlastitu mrežu za 3:1. Konačni je rezultat s dva pogotka u posljednjih šest minuta utakmice postavio Jose Callejon. Zabijao je u 84. i 88. minuti.

Genoa i Fiorentina su odigrale bez pogodaka (0:0), a najbolju smo priliku vidjeli u 50. minuti igre kada je Genoin Suso pogodio desnu vratnicu. Nikola Kalinić je priliku za igru dobio tek u nastavku, a zaigrao je u 56. minuti.

Na utakmici Udinesea i Lazia također nije bilo pogodaka (0:0), ali smo zato vidjeli dva crvena kartona. Utakmicu je već u 42. minuti zbog drugog žutog kartona morao napustiti Udineseov Danilo, a nakon njegovog prekršaja iz igre je morao izaći ozlijeđeni Filip Đorđević.

Alessandro Matri je u 50. minuti zatresao mrežu, ali ju je sudac poništio zbog zaleđa, a zanimljivo je da je istom igraču sedam minuta kasnije poništen i drugi pogodak - ovoga puta zbog faula. Nije ovo bio njegov dan jer je pet minuta prije kraja zaradio i izravni crveni karton! Senad Lulić nije bio u kadru za utakmicu, a Stipe Perica je ostao na klupi.

Bologna je pobijedila Sampdoriju 3:2, a domaća je momčad stigla do pobjede zahvaljujući jedanaestercu dvije minute prije kraja utakmice.

Prava je akcija krenula u sedmoj minuti kada je Mattia Destro pogodio desnu vratnicu s 1 metara, a njegov suigrač Anthony Mounier je pet minuta kasnije senzacionalnim volejem ipak uspio donijeti prednost Bologni. Godfred Donsah je u 24. minuti zabio za 2:0.

Sampdoria se vratila u drugom poluvremenu golovima Luisa Muriela u 54. i Joaquina Corree u 80. minuti, ali je Mattia Destro pogotkom s bijele točke u 88. minuti osigurao pobjedu Bologni.

Torino i Verona su odigrali 0:0.

Serie A, 22. kolo - rezultati: Napoli - Empoli 5:1 (Higuain 33, Insigne 37, Camporese 52-ag, Callejon 84, 88/Paredes 28), Udinese - Lazio 0:0, Torino - Verona 0:0, Genoa - Fiorentina 0:0, Bologna - Sampdoria 3:2 (Mounier 12, Donsah 24, Destro 87-11m/Muriel 54, Correa 80)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.