TALIJANSKO PRVENSTVO

Milan teško do pobjede, Mandžukić strijelac

Nedjelja, 25. listopada 2015. 16:52 Napisao/la  SC

Utakmice 9. kola: Milan - Sassuolo 2:1, Juventus - Atalanta 2:0

Nogometašima Milana pobjeda protiv Sassuola bila je vrlo važna jer u slučaju troboda preskočili bi Palermo, Chievo, Empoli i Genou i došli do desetog mjesta. No, igra na terenu nije odavala preveliku želju za pobjedom. Milan je imao inicijativu, ali bila je jalova sve do 29. minute kada je vratar Sassuola Consigli srušio Baccu u šesnaestercu.

Sudac Rocchi pokazao je Consigli crveni karton, a Milanu dao priliku sa bijele točke. Gostujući trener Di Francesco odmah je napravio izmjenu, izvadio Floresa uveo golmana Pegola koji je dobro pročitao udarac Bacce, dotaknuo loptu vrhovima prstiju, no nije uspio spriječiti vodstvo Milana u 32. minuti. Tada su svi očekivali da će rossoneri s igračem više ubaciti u višu brzinu i slomiti goste, ali i to je izostalo.

U 53. minuti Berardi donosi izjednačenje sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca. Berardi je za Milan crna ovca, svojedobno je zabio čak četiri gola Milanu, a nakon toga jednom je postigao i hat-trick.

Kao što je i Milanu jedanaesterac bio prvi pravi udarac u okvir gola, tako je bio slučaj i sa Berardijevim pogotkom za izjednačenje.
U 79. minuti Baccin pokušaj Terranova čisti. Sassuolo je u završnici bio orijentiran samo na obranu jer je Milanov pritisak jačao kako se bližio kraj susreta. Napadi su urodili plodom u 86. minuti kada je nakon kornera Luiz adriano zabio glavom za pobjedu rossonera.
Šime Vrsaljko igrao je cijelu utakmicu za Sassuolo.

MILAN: Donnarumma, Abate, Alex, Romagnoli, Antonelli, Kucka (71 Bertolacci), Montolivo, Poli (60 Adriano), Cerci (89 Honda), Bacca, Bonaventura

SASSUOLO: Consigli, Vrsaljko, Cannavaro, Acerbi, Peluso, Laribi (71 Sansone), Magnanelli, Missiroli, Berardi (76 Terranova), Defrel, Flores (31 Pegolo)

Juventus je na domaćem terenu pobijedio Atalantu 2:0, a Mandžukić je zabio drugi gol dovršivši tako akciju Pogbe i Dybale u 50. minuti. Mandžukić je teren napustio u 77. minuti, zamijenio ga je Morata.

Prvi je to prvenstveni pogodak hrvatskog internacionalca koji je na taj način zatvorio usta kritičarima koji su se obrušili na njega.

Udinese je minimalnim rezultatom slavio protiv Frosinonea, a Perica je pobjedu svoje momčadi gledao sa klupe.

Utakmice 9. kola: Sampdoria - Verona 4:1 (Muriel 11, Zukanović 28, Soriano 45, Eder 54/ Ionita 75), Milan - Sassuolo 2:1 (Bacca 32-11m, Adriano 86/ Berardi 53), Juventus - Atalanta 2:0 (Dybala 28, Mandžukić 50), Udinese - Frosinone 1:0 (Lodi 20)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.