Serie A: Cesena osvojila bod protiv šokiranog Juventusa, Empoli osvojio bod protiv slabog Milana

Nedjelja, 15. veljače 2015. 14:23 Napisao/la  SC

Utakmica 23. kola: Milan - Empoli 1:1, Cesena - Juventus 2:2

Cesena je šokirala Juventus, koji je u 33. minuti poveo 2:1 rutinski preokrenuvši rezultat u samo pet minuta. Činilo se da se Cesena više ne može vratiti, ali je pogotkom Brienze u 70. minute utakmica završila neodlučeno.

Jedan od krivaca za takav rezultat je Vidal, koji u 82. minuti nije iskoristio kazneni udarac. Izostanak kažnjenog Teveza osjetio se više nego što se očekivalo.

CESENA: Leali, Perico (Nica 60), Lucchini, Krajnc, Renzetti, Ze Eduardo, De Feudis, Giorgi (Carbonero 83), Brienza, Defrel, Đurić (Rodriguez 83)

JUVENTUS: Buffon, Lichtsteiner, Bonucci, Ogbonna, Evra, Pogba (Pereyra 74), Pirlo, Marchisio, Vidal (Coman 88), Llorente (Pepe 88), Morata

Nogometaši Milana podijelili su bodove sa Empolijem, odigravši sramotnih 1:1 na San Siru. Empoli, momčad koja se bori za ostanak u prvoligaškom društvu, itekako je namučila domaćine, te bila u prigodi da odnese i sva tri boda.

Trener Milana Inzaghi bio je na teškim mukama uoči početka dvoboja, jer se na već dugačku listu ozlijeđenih (Riccardo Montolivo, Sulley Muntari, Mattia De Sciglio, Ignazio Abate, Cristian Zapata, Stephan El Shaarawy i Pablo Armero), neposredno uoči utakmice upisao se i Cristian Zaccardo. Srećom po Milan Destro i De Jong su se vratili.

Prvih dvadesetak minuta igre crveno-crnih nije bilo nigdje. Empoli je dominirao, imao više loptu u nogama, ali iz jedine prave organizirane akcije u prvom dijelu, Milan je poveo prvijencem Mattije Destra u 40. minuti.

Ulaskom Verdija u 54. minuti nastavka Empoli je posve preokrenuo situaciju što je rezultiralo i izjednačenjem koje je pogodio Maccarone u 69. minuti.

U 84. minuti novi šok za domaće priredio je vratar Lopez, zaradivši crveni karton zbog igranja rukom van šesnaesterca nakon pogrešnog ispucavanja. Inzaghi vadi Destra, na gol uvodi Abbiatia.

Novi hladan tuš stiže tri minute kasnije kada se Paletta ozlijedio. Zamjena više nije bilo, te su crveno-crni prisiljeni igrati posljednje tri minute i sudačku nadoknadu s dva igrača manje.

Empoli to ne uspijeva kazniti, ali i remi je sramotan rezultat za Milan, koji nije pokazao baš ništa u 90 minuta utakmice.

MILAN: Lopez, Rami, Alex (Bocchetti 8), Paletta, Antonelli, De Jong, Poli, Honda (Cerci 80), Menez, Bonaventura, Destro (Abbiati 85)

EMPOLI: Sepe, Hysaj, Tonelli, Rugani, Mario Rui, Zielinski, Valdifiori, Vecino (Verdi 54), Maccarone, Pucciarelli (Tavano 65), Croce

Inter je uvjerljivo pobjedio Atalantu u gostima. Hrvatski nogometaši Brozović i Kovačić sudjelovali su u pobjedi, Brozović je igrao 82 minute, a Kovačić je ušao u 68. minuti.

Duje Čop proveo je 64 minute u igri za Cagliari, koji je remizirao u gostima kod Torina. Udinese je poražen doma od Lazija, a hrvatski dvojac Bubnjić i Perica cijelu su utakmicu odgledali s klupe.

Utakmica 23. kola: Cesena - Juventus 2:2 (Đurić 17, Brienza 70/Morata 27, Marchisio 33), Milan - Empoli 1:1 (Destro 40, Maccarone 69), Torino - Cagliari 1:1 (Kaddouri 35/ Donash 34), Udinese - Lazio 0:1 (Candreva 23), Roma - Parma 0:0, Atalanta - Inter 1:4 (Moralez 28/ Shaqiri 3, Guarin 37, 63, Palacio 73), Genoa - Verona 5:2 (Agostini ag 10, Niang 13, 30, Bertolacci 66, Perotti 86/ Toni 20, 58)

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.