Serie A: Milan na San Siru remizirao s Carpijem i propustio iskoristiti kiks Fiorentine u borbi za Europu

Četvrtak, 21. travnja 2016. 22:58 Napisao/la  SC

Susret 34. kola: Milan - Carpi 0:0

Milan je pod vodstvom novog trenera Cristiana Brocchija krenuo u završnicu talijanske Serie A s ciljem da izbori mjesto u Europi sljedeće godine, no 'crveno-crni' nisu uspjeli iskoristiti kiks Fiorentine te su kod kuće odigrali samo 0:0 protiv Carpija, koji se bori za ostanak. Milan je tako četiri kola prije kraja na šest bodova zaostatka za Fiorentinom koja drži peto mjesto, posljednje koje vodi u Europu. Carpi je pak dva boda siguran od zone ispadanja.

Domaćin je od prve minute kontrolirao utakmicu i imao posjed lopte čak i oko 80 posto, no jednostavno nije uspijevao pronaći rupu u čvrstoj obrani gostiju. Prvu veću priliku u nastavku imali su gosti kada je Jerry Mbakogu u 48. minuti dodao, a loptu u šesnaestercu primio Marco Crimi. Međutim, lopta je ipak otišla pored gola.

U 65. minuti Jose Mauri je čak i zabio gol, no on je poništen zbog zaleđa. U 74. minuti Milan je imao najveću priliku. Ignazio Abate je zavrnuo loptu u šesnaesterac, a Mauri se ubacio ispred svog čuvara i pucao glavom, ali je lopta prošla tik pored desne stative.

Serie A - 34. kolo

Milan - Carpi 0:0

MILAN: Donnarumma - Abate, Alex, Romagnoli, Antonelli - Bonaventura, Montolivo, Poli (87 Locatelli) - Boateng (62 Mauri) - Balotelli, Bacca (69 Menez)

CARPI: Belec - Zaccardo, Romagnoli, Sugaher - Sabelli (79 Pasciuti), Crimi, Cofie, Martinho (89 Lollo), Letizia - de Guzman (54 Lasagna), Mbakogu

Tablice omogućuje Sofascore