TALIJANSKO PRVENSTVO

Remi Milana i Verone te Napolija i Rome

Nedjelja, 13. prosinca 2015. 16:59 Napisao/la  SC

Utakmice 16. kola: Empoli - Carpi 3:0, Chievo - Atalanta 1:0, Milan - Verona 1:1, Napoli - Roma 0:0

Nogometaši MIlana i verone podijelili su bodove u susretu koji nije obilovao prilikama.

U 23. minuti Romagnoli je dočekao ubačaj iz kuta i pucao s ruba šesnaesterca, ali je lopta otiša lijevo od gola. Bonaventura je tri minute kasnije bio puno opasniji, no vratar Gollini je obranio pokušaj. U drugom dijelu prvo je Verona zaprijetila, ali Ionitin udarac glavom prošao je uz lijevu stativu. Bonaventura je vratara Gollinia ponovno stavio na muke u 48. minuti kada je pucao glavom sa desetak metara, ali je gostujući vratar i to obranio.

Milan je poveo u 52. minuti. Luiz Adriano je asistirao, a bacca zabio u desne rašlje. Slavlje rossonera nije dugo trajalo jer je četiri minute kasnije De Jong napravio prekrša, a sudac Valeri pokazao na bijelu točku i De Jongu dao crveni karton. Siguran izvođač bio je Luca Toni. I sa igračem manje Milan je mogao do troboda u 85. minuti, ali je Bertolacci bio zamalo neprecizan. Bonaventura je i u posljednjoj minuti susreta imao priliku da donese domaćima pobjedu, no gostujuća je obrana uspjela spriječiti opasnost.

MILAN: Donnarumma, Abate, Alex, Romagnoli, De Sciglio, Niang (82 Cerci), De Jong, Montolivo (78 Bertolacci), Bonaventura, Bacca, Adriano (62 Kucka)

VERONA: Gollini, Sala, Marquez, Moras, Pisano, Wszolek (79 Bianchetti), Viviani, Greco (81 Gomez), Siligardi (79 Janković), Ionita, Toni

Chievo je minimalnim rezultatom svladao Atalantu koja je utakmicu završila sa dva igrača manje nakon isključenja Kurtića i Cherubina. Empoli je nadigrao Carpi 3:0, a Livaja je za domaću momčad igrao od 63. minute.

Ivan Strinić nije nastupio za svoj Napoli koji je odigrao bez golova protiv Rome na domaćem terenu. Utakmicu je Strinić odgledao s klupe.

Utakmice 16. kola: Empoli - Carpi 3:0 (Maccarone 46, 61, Saponara 51), Chievo - Atalanta 1:0 (Birsa 76), Milan - Verona 1:1 (Bacca 52/ Toni 56-11m), Napoli - Roma 0:0

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.