Serie A: Milan i Inter remizirali u gradskom derbiju, Kovačić izašao pred kraj susreta

Nedjelja, 23. studenog 2014. 22:43 Napisao/la  SC

Susret 12. kola: Milan - Inter 1:1. Milan i dalje ima bod više od Intera no slaba je to utjeha jer su oba kluba i ove sezone daleko od vrha talijanskog nogometa

Odigran je novi gradski derbi između Milana i Intera na San Siru. Dan kad je cijeli grad na nogama ponudio je novi remi u izjednačenom ogledu čijim ishodom ne mogu biti zadovoljni niti jedni niti drugi. Valja stoga na početku rezimirati da je Mateo Kovačić na strani Intera igrao gotovo cijelu utakmicu, izašao je hrvatski reprezentativni veznjak iz igre u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, u namjeri Roberta Mancinija da 'ukrade' još koju sekundu do posljednjeg sučevog zvižduka.

Upravo je Mancini na debiju pod svjetlima San Sira mogao povesti. Icardi se našao u dobroj prilici u osmoj minuti, no njegov udarac obranio je vratar Milana Diego Lopez. Nije bilo opasnijih prilika sve do 23. minute kada je Milan poveo. El Shaarawy je ubacio s lijeve strane, otprve je pucao Menez i pogodio neobranjivo za vodstvo 'rossonera'. Bilo je to uglavnom sve za prvo poluvrijeme koje se ne može ocijeniti prolaznim za gledatelje koji su očekivali puno više.

Nakon sedam minuta igre u nastavku Milan je preko Bonaventure mogao povećati vodstvo, no obrana Intera blokirala je njegov udarac u šesnaestercu. Inter je prvu ozbiljnu priliku imao netom nakon toga, i to upravo preko Kovačića čiji udarac (54) blokira suparnička obrana. 

U 61. minuti - izjednačenje. Konačan je rezultat postavio Nigerijac Joel Obi snažnim udarcem izvan kaznenog prostora. Ništa nije mogao učiniti Diego Lopez u nakani da obrani njegov udarac, kao što bi malo toga mogao napraviti Handanovič na drugoj strani da El Shaarawyjev udarac nije završio na gredi. 

Svoju je prečku pogodio i Inter, preko Icardija u 79. minuti, a Milan je mogao riješiti susret u sudačkoj nadoknadi da Polijev udarac nije ostao u bloku. Milan i dalje ima bod više od Intera, no slaba je to utjeha jer su oba kluba i ove sezone daleko od vrha talijanskog nogometa.

Milan - Inter 1:1 (Menez 23/Obi 61)

MILAN: Diego Lopez - Rami, Mexes, Zapata, De Sciglio - Bonaventura, Essien, Muntari (76 Poli) - Menez, El Shaarawy, Torres (73 Honda)

INTER: Handanovič - Nagatomo, Ranocchia, Jesus, Dodo - Kuzmanović - Obi (72 Hernanes), Kovačić (90 M'Villa), Guarin - Palacio, Icardi (89 Osvaldo)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.