Serie A: Mario Mandžukić strijelac u pobjedi Juventusa nad Fiorentinom u derbiju kola

Nedjelja, 13. prosinca 2015. 22:46 Napisao/la  SC

Susret 16. kola: Juventus - Fiorentina 3:1 (Cuadrado 6, Mandžukić 80, Dybala 90+1/Iličič 3-11m)

Nogometaši Juventusa stigli su do nove, devete ovosezonske pobjede u derbiju šesnaestoga kola talijanskog nogometnog prvenstva. U torinskom duelu s Fiorentinom završilo je 3:1 za sastav aktualnih prvaka Italije, a drugi pogodak za rezultatski preokret domaćih postigao je hrvatski reprezentativni napadač Mario Mandžukić. Uz njega, s druge strane su igrala dvojica hrvatskih nogometaša; Nikola Kalinić i Milan Badelj. Njih su dvojica odigrali cijelu utakmicu dok je napadač Juventusa izašao potkraj susreta.

Nevjerojatano je uzbuđenje pružio početak utakmice u Torinu, pa su se u prvih šest minuta igre već mogla vidjeti dva pogotka. Giorgio Chiellini je u trećoj minuti skrivio prekršaj nad Bernardeschijem, a glavni sudac Daniele Orsato nakon konzultiranja s pomoćnikom je procijenio da je prekršaj vrijedan najstrože kazne. Loptu je s bijele točke u mrežu pospremio Josip Iličić. Slovenac je ciljao desnu stranu gola, Gigi Buffon je je pogodio stranu, ali nije bio dovoljno dugačak da zaustavi loptu.

Slavlje nije dugo trajalo jer je u šestoj minuti igre Juventus izjednačio. Evra je ubacio loptu s lijeve strane u kazneni prostor, a iz desnog je kuta kaznenog prostora glavom suprotni kraj gola pogodio Juan Cuadrado.

Utakmica je na zanimljivosti dobila tek u posljednjih desetak minuta. Pogba je u 81. minuti sa sredine progurao loptu iza leđa obrani za Dybalu. Argentinac je pucao snažno prema golu, ali je Tatarusanu izašao s gola i blokirao udarac. Akciju je sjajno pratio Mario Mandžukić, utrčao u kazneni prostor i odbijenu loptu pospremio u mrežu. Bio je to četvrti pogodak hrvatskog napadača u Serie A.

Samo dvije minute kasnije Borja Valero je u kaznenom prostoru oborio Maria Mandžukića, navijači i igrači su tražili jedanaesterac, ali se sudac nije složio s njima. Mandžukić je igrao do 86. minute kada ga je zamijenio Morata.

Utakmica je na kraju i završila baš onako kako je i započela, praćena uzbuđenjima i golovima. Čitavu je priču u prvoj minuti sudačke nadoknade zaokružio Paulo Dybala koji je zasluženim pogotkom postavio konačnih 3:1.

Serie A - 16. kolo

Juventus - Fiorentina 3:1 (Cuadrado 6, Mandžukić 80, Dybala 90+1/Iličič 3-11m)

JUVENTUS: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Cuadrado, Khedira (62 Sturaro), Marchisio, Pogba, Evra (77 Alex Sandro) - Dybala, Mandžukić (86 Morata)

FIORENTINA: Tatarusanu - Tomović, Rodriguez, Astori - Bernardeschi, Badelj, Vecino (86 Rossi), Alonso (85 Pasqual) - Iličič (87 Fernandez), Valero - Kalinić

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.