TALIJANSKO PRVENSTVO

Mario Balotelli u debiju torpedirao Udinese

Nedjelja, 03. veljače 2013. 22:57 Napisao/la  SC

Utakmica 23. kola: Milan - Udinese 2:1. U 94. minuti Balotelli je realizirao sumnjivo dosuđeni kazneni udarac 

Serie A – 23. kolo

MILAN – UDINESE 2:1

Stadion Giuseppe Meazza. Sudac: Paolo Valeri

Strijelci: 1:0 Balotelli (25), 1:1 Pinzi (55), 2:1 Balotelli (90+4, 11m)

Žuti kartoni: Montolivo (Milan), Pinzi, Domizzi, Lazzari, Silva (Udinese)

MILAN: Amelia, Abate, Constant, Bonera, Zapata, Flamini (85 Traore), Nocerino (68 Bojan), Montolivo, Niang (80 Robinho), Balotelli, El Shaarawy

UDINESE: Padelli, Heurtaux, Domizzi, Danilo, Allan, Basta, Silva, Pinzi (80 Merkel), Lazzari, Di Natale, Muriel (68 Pereyra)

U 2. minuti sudačke nadoknade Heurtaux je uklizao na loptu i El Shaarawyja, koji je pao u kaznenom prostoru što je sudac Paolo Valeri procijenio dvojbenim prekršajem za najstrožu kaznu. U 94. minuti Mario Balotelli je u svom stilu izveo kazneni udarac sa zadrškom, Padelli je otišao lijevo, lopta je završila u njegovu desnom kutu – 2:1.

Dvama pogocima Balotellija nogometaši Milana pobijedili su Udinese i postali ozbiljni kandidati za osvajanje 3. mjesta koje vodi u kvalifikacije Lige prvaka. U 23. kolu dobili su Udinese i Balotellija, koji je u prvoj utakmici pokazao što će značiti u nastavku prvenstva.

U 25. minuti El Shaarawy je prošao lijevom stranom, vratio povratnu loptu s korner-crte, na 5 metara čekao je spremni Balotelli i ljevicom zatresao mrežu – 1:0. Milan je poveo, a Balotelli povratak u talijanski nogomet proslavio pogotkom u debiju na stadionu Giuseppe Meazza.

Milanska momčad tijekom ove sezone prošla je kompletnu transformaciju koja je završena dolaskom Balotellija. Milan koji je u nedjelju igrao protiv Udinesea nema veze s igrama Milana s početka sezone. U drugom dijelu prvenstva Milan izgleda kao kompaktna, čvrsta momčad koja ima jaku obranu i ubojit napad koji predvode El Shaarawy, Nyang i Balotelli. Redom mladi i sjajni igrači koji su klupska budućnost.

Tijekom cijelog prvog dijela Milan je dominirao igrajući pravi natjecateljski nogomet lišen nepotrebnih poteza. Već u 45. sekundi Balotelli je zamalo bio neprecizan s 18 metara. U 12. Nyang umalo dovodi Milan u vodstvo, loptu je na crti zaustavio Padelli.

U 28. minuti Balotelli je iskazao mogućnosti razornog udarca, Padelli je jedva obranio udarac s 25 metara. U 40. minuti El Shaarawy je opet ubacio slijeva, Flamini je zamalo zakasnio.

Udinese ni jednom nije ozbiljno zaprijetio Ameliji, obrana Milan staloženo je otklanjala svaku pomisao da bi gosti mogli postići pogodak.

Početak drugog dijela pripao je momčadi Udinesea, koja je preuzela inicijativu u sredini terena. U 52. minuti Lazzari je dugom loptom izbacio Di Natalea, koji je prvi zaprijetio Ameliji. U 55. minuti brzi ulazak u prazan prostor iza domaće obrane omogućio je Murielu da proigra Pinzija, koji s ruba kaznenog prostora šalje loptu koja je okrznula Zapatu, promijenila smjer i završila u mreži – 1:1.

Petnaestak minuta trebalo je Milanu da opet počne stiskati goste, od 57. minute počelo je teći Balotelli-time. Četiri puta (57, 69, 78, 86) Balotelli je bio blizu pogotka, u 78. minuti s 11 metara silovito je zatresao prečku.

Dočekao je Super-Mario svoju priliku u sudačkoj nadoknadi vremena i nekih starih dugova prema Milanu.

Tablice omogućuje Sofascore