TALIJANSKO PRVENSTVO

Perišić strijelac, Mandžukić i Vrsaljko asistenti

Nedjelja, 06. ožujka 2016. 14:25 Napisao/la  SC

Utakmica 28. kola: Inter - Palermo 3:1, Milan - Sassuolo 2:0, Atalanta - Juventus 0:2

Nogometaši Juventusa zadržali su bodovnu prednost ispred drugoplasiranog Napolia. Juventus je bio uspješan na gostovanju kod Atalante i pobijedio sa 2:0. Mario Mandžukić odigrao je cijelu utakmicu u dresu bianconera i asistirao kod oba pogotka, prvo Barzagli u 24. minuti, a zatim Lemini u 86. 

Milan je poražen na gostovanju kod Vrsaljkovog Sassuola 2:0. Golove su postigli Duncan i Sansone kojemu je asistent bio upravo Vrsaljko. Sassuolo je susret završio sa igračem manje nakon što je u 77. minuti zbog drugog žutog kartona isključen Defrel.

Pobjede su zabilježili Genoa nad Empoliem i Frosinone koji je bio bolji od Udinesea. Perica je ušao u 71. minuti u igru Udinesea, dok je Balić utakmicu odgledao s klupe. Nogometaši Torina i Lazia podijelili su bodove, kao i Bologna i Carpi.

Neposredno prije vodećeg pogotka Torina u 12. minuti Acquah je promašio zicer, pucao je iz voleja po sredini gola, ali je vratar Marchetti sjajnom reakcijom uspio obraniti. No, Marchetti je bio nemoćan nešto kasnije kada je Belotti jedan odbijanac pospremio u mrežu zavodstvo Torina.

Lazio je mogao izjednačiti u 16. minuti kada je u prilici bio Đorđević, ali Padelli je bio spreman nagolu. Torinu je dosuđen jedanaesterac u 21. minuti nakon prekršaja Vivesa. Izvođač je bio Immobile i poslao je loptu preko gola. Novu priliku Torino je imao u 31. minuti, no Molinarov udarac otišao je preko gola.
U nastavku Đorđević opasno prijeti u 68. minuti, vratar Padelli brani, a lopta nakon što je okrznula stativu odlazi pored gola. U 78. minuti nakon prekršaja Molinara sudac pokazuje na bijelu točku. Siguran izvođač je Biglia koji donosi Laziu izjednačenje.

TORINO: Padelli, Maksimović, Glik, Moretti, Peres (80 Zappacosta), Acquah, Vives (86 Ventura), Benassi (79 Baselli), Molinaro, Belotti, Immobile

LAZIO: Anderson, Biglia, Biševac, Cataldi (40 Milinković-Savić), Đorđević, Hoedt, Klose (73 Keita), Konko, Lulić (40 Braafheid), Marchetti, Parolo

Nogometaši Intera nadigrali su Palermo u posljednjem nedjeljnom ogledu. Inter je poveo u 11. minuti Ivan Perišić je idealno poslužio Ljajića koji s ruba kaznenog prostora pogađa donji lijevi kut gola Palerma. U 23. minuti već je 2:0 za domaće. Palacio je ubacio u šesnaesterac, a Icardi zabio uz lijevu stativu. Perišić je imao sjajnu priliku u 38. minuti kada je snažno pucao, no vratar Sorrentino je uspio izbaciti u korner. U samoj završnici prvog dijela Palermo je smanjio pogotkom Vazqueza na asistenciju Ripolia.
Nastavak je u 54. minuti otvorio Perišić koji je glavom povisio vodstvo Intera na 3:1 nakon asistencije Icardia. Brozović je susret počeo na klupi Intera, a u igru je ušau 67. minuti zamijenivši strijelca Ljajića. U 72. minuti vratar Sorrentino uspio je sačuvati svoju mrežu nakon pokušaja glavom Palacia.
Mato Jajalo poraz svog Palerma odgledao je s klupe.

INTER: Carizzo, D'Ambrosio, Miranda, Murillo, Medel (88 Melo), Kondogbia, Perišić, Palacio (79 Biabiany), Ljajić (67 Brozović), Icardi

PALERMO: Sorrentino, Vitiello, Gonzalez, Anđelković, Hiljemark, Rispoli (84 Balogh), Maresca, Chochev (69 Quaison), Pezzella, Vazquez, Gilardino (71 Đorđević)

Utakmica 28. kola: Torino - Lazio 1:1 (Belotti 12/Biglia 78-11m), Atalanta - Juventus 0:2 (Barzagli 24, Lemina 86), Bologna - Carpi 0:0, Frosinone - Udinese 2:0 (Ciofani 12, Blanchard 60), Genoa - Empoli 1:0 (Rigoni 48), Sassuolo - Milan 2:0 (Duncan 27, Sansone 72), Inter - Palermo 3:1 (Ljajić 11, Icardi 23, Perišić 54/ Vazquez 45)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.