Serie A: Juventus u derbiju kola bolji od Rome golom Dybale, Mandžukić odigrao cijelu utakmicu

Nedjelja, 24. siječnja 2016. 22:47 Napisao/la  SC

Susret 21. kola: Juventus - Roma 1:0.

Juventus je u dvoboju 21. kola talijanske Serie A s minimalnih 1:0 svladao Romu i tako se vratio na samo dva boda do vodećeg Napolija. Jedini pogodak na utakmici postigao je Paulo Dybala koji je u 77. minuti iz blizine matirao gostujućeg vratara. Mario Mandžukić odigrao je svih 90 minuta, niti jednom nije opasnije zaprijetio vratima gostujuće momčadi.

Do prve zanimljivije situacije čekalo se sve do 23. minute. Patrice Evra tada je prizemno tukao s lijeve strane, no njegov je udarac otišao pored gola. Ubrzo je glavom šutirao i Pogba , no niti to nije predstavljalo opasnost za vratara Rome. Gosti su se prvi put zaprijetili tek u 37. minuti. Nakon ubačaja s lijeve strane u lijepoj se zgodi našao Florenzi, ali je tukao katastrofalno, daleko od gola.

Početkom drugoga dijela odmah je požutio Mario Mandžukić. Namjerno je laktom u građenju lopte udario Rudigera. Hrvatski napadač u ovoj je situaciji dobro prošao. I nastavak susreta nije donio mnogo zanimljivih situacija, već samo borbu na sredini terena. Juventus je dominirao, ali to nije predstavljalo opasnost po gostujuća vrata.

Juventus je ipak stigao do vodstva i pobjede u 77. minuti. Pogba je sve lijepo pripremio za Dybalu koji se lijepo ubacio iza leđa gostujućih braniča te prizemnim udarcem odveo Juventus do pobjede.

Serie A - 21. kolo

Juventus - Roma 1:0 (Dybala 77)

JUVENTUS: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner (66 Cuadrado), Khedira, Marchisio, Pogba, Evra - Dybala (85 Morata), Mandžukić

ROMA: Szczesny - Manolas, De Rossi, Rudiger - Florenzi (90 Torosidis), Vainqueur (71 Keita), Pjanić, Digne - Nainggolan - Džeko, Salah (90 Umar)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.