SERIE A

Inter u gradskom derbiju pobijedio Milan

Nedjelja, 07. listopada 2012. 17:18 Napisao/la  SC

Rezultati 7. kola: Siena - Juventus 1:2, Torino - Cagliari 0:1, Milan - Inter 0:1, Napoli - Udinese 2:1

SERIE A

MILAN - INTER 0:1

Stadion San Siro. Gledatelja: 80.000

Sudac: Valeri (Rim)

Strijelac: 0:1 Samuel (3)

Žuti kartoni: Mexes, Yepes, De Jong, Pazzini, Montolivo (Milan), Juan, Nagatomo, Ranocchia (Inter)

Crveni karton: Nagatomo (48-drugi žuti karton)

MILAN: Abbiati, Bonera (50 Abate), Mexes, Yepes, De Sciglio (57 Robinho), De Jong, Montolivo, Emanuelson, Boateng, El Shaarawy (70 Pazzini)

INTER: Handanovič, Ranocchia, Samuel, Gargano, Cambiasso, Nagatomo, Zanetti, Coutinho (46 Guarin), Cassano (52 Pereira), Milito (71 Palacio)

Nogometašima Inter pripao je 278. milanski derbi. Interisti su su do tri važna boda stigli golom Samuela, koji u trećoj minuti iznenadio domaću obranu. Lopta je nakon slobodnog udarca preletjela cijelu obranu rossonera, na drugoj stativi ju je u padu dočekao veteran Samuel i zakucao ju pod gredu nemoćnog Abbiatija.

Početkom nastavka Inter je ostao s igračem manje nakon što je Nagatomo zbog igranja rukom zaradio drugi žuti karton. Milan je stihijskim napadima pokušavao materijalizirati brojčanu prednost, ali bez većeg učinka. Nekoliko minuta prije kraja Samuel je u jednom duelu zakačio Robinha, ali je arbitar Valeri ostao nijem. Rossoneri su imali puno prigovora na tu odluku, ali bez većeg učinka. Nakon utakmice malo su proradile i strasti, ali se na sreću sve brzo smirilo. Marko Livaja je pobjedi svoje momčadi svjedočio s klupe za rezervne igrače.

U drugome ogledu večeri Napoli je kod kuće pobijedio Udinese 2:1 i nastavio lov za Juventusom.

Nogometaši Juventusa nastavili su sjajan niz neporaženosti u prvenstvu, a na gostovanju kod Siene u utakmici 7. kola pogotkom Marchisija stigli su do važna tri boda. Pet minuta prije kraja utakmice Rodriguez je ubacio, a odbijenu loptu Marchisio je volejem pospremio u mrežu. Inače, utakmicu je s tribina pratio i Antonio Conte koji je toplo dočekan od strane navijača budući da je vodio Sienu prije nego što je otišao u Torino.

Lazio se prošteo kod Pescare, a Miroslav Klose postigao je dva pogotka i na taj način je prekinuo golgeterski post koji je trajao četiri utakmice. U redovima Pescare Ante Vukušić igrao je do 66. minute kada ga je zamijenio Abbruscato.

Rezultati 7. kola: Roma - Atalanta 2:0 (Lamela 30', Bradley 63'), Catania - Parma 2:0 (Gomez 2', Bergessio 80'), Fiorentina - Bologna 1:0 (Jovetić 7'), Pescara - Lazio 0:3 (Hernanes 5', Klose, 25', 36'), Siena - Juventus 1:2 (Calaio 45'/Pirlo 14', Marchisio 85'), Torino - Cagliari 0:1 (Nene 74'-11m), Milan - Inter 0:1 (Samuel 3'), Napoli - Udinese 2:1 (Hamšik 30', Pandev 45'/Pinzi 43')

 

 

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.