Serie A: Napoli i Milan odigrali bez pobjednika, Juventus zadržao isti razmak

Subota, 17. studenog 2012. 20:02 Napisao/la  SC

Utakmica 13. kola: Napoli – Milan 2:2, Juventus - Lazio 0:0

 

Nogometaši Napolija na svome su San Paolu dočekali Milan sa saznanjem da je Juventus odigrao bez pogodaka protiv Lazija i da im se pruža prigoda da pobjedom protiv Milana uhvate priključak sa „Starom damom“. Sve je počelo prekrasno za njih a završilo je po onoj narodnoj: ista meta, isto odstojanje!

 

Mazzarijevi izabranici krenuli su na „raketni pogon“ i već u četvrtoj minuti stigli su do pogotka, i to kakvog gola. Inler je prihvatio loptu na 25 metara opalio lijevu vanjsku i matirao nesigurnog Abbijatija. Istina lopta je na putu do mreže malo promijenila smjer no vratar „rossonera“ morao je bolje intervenirati.

 

Iako je Milan uložio puno truda da stigne do poravnanja prednost su nakon pola sata udvostručili domaćini. Po desnoj je strani prošao Maggio i uposlio Insignea koji je uputio prizemnu loptu iz okreta. Moguće je da je na putu prema golu dotakla Acerbija, no prošla je ispod nogu Abbijati za velikih 2:0.

 

Milan nije niti tada gubio glavu, igrao je otvoreno i to im se isplatilo prije kraja poluvremena kada je još jednu svoju čaroliju izveo „faraon“ El Shaarawy. De Sciglio je sa desne strane uposlio El Shaarawyja a ovaj je fantastičnim volejem desnom nogom iz okreta pogodio pod prečku na desnoj strani De Sanctisova gola.

 

U završnih 15 minuta trener Milana Allegri svjestan da su mu u slučaju poraza dani na klupi odbrojani sve karte baca u napad. U igru šalje Pazzinija i Robinha a upravo je Brazilac bio kreator pogotka za poravnanje. Dodao je loptu El Shaarawyju a najbolji strijelac Milana ove sezone sjajnom je preciznom dijagonalom matirao De Sanctisa, za na kraju pravednih 2:2.

 

NAPOLI: De Sanctis, Campagnaro, P. Cannavaro, Gamberini, Maggio (od 89' Vargas), Dzemaili, Inler, Zuniga (od 87' Dossena), Hamšik, Insigne (od 66' Mesto), Cavani.

 

MILAN: Abbiati, De Sciglio, Mexes, Acerbi, Constant, Montolivo (od 76' Pazzini), De Jong, Nocerino, Boateng (od 80' Robinho), Bojan, El Shaarawy.

 

 

Nogometaši Juventusa nisu uspjeli pobijediti Lazio u prvoj utakmici 13. kola Serie A. Nakon poraza od Intera prije dva kola, Juventus ni protiv Lazija nije uspio osvojiti tri boda na svom stadionu.

Utakmica je od poečtka do kraja igrana po istom obrascu, Lazio je staja na svojoj polovici u ziheraškoj formaciji i čekao eventualnu pogrešku Juventusa. Na drugoj strani itekako se osjetio izostanak Andrea Pirla, u igri Juventusa napadno je nedostajao zadnji pas.

 

JUVENTUS: Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Pogba (84 Bendtner), Isla (70 Pepe), Asamoah, Marchisio, Vidal, Giovinco, Quagliarella (67 Matri)

LAZIO: Marchetti, Dias (20 Ciani), Biava, Radu, Konko, Hernanes, Brocchi (57 Ederson), González, Candreva, Ledesma, Klose (81 Kozak)

 

Utakmice 13. kola: Juventus - Lazio 0:0, Napoli – Milan 2:2 (Inler 4, Insigne 30/El Shaarawy 44, 82)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.