Serie A: Ivan Perišić golom srušio Juventus, Milan Badelj torpedom potopio Romu

Nedjelja, 18. rujna 2016. 20:31 Napisao/la  SC

Mario Mandžukić igrao je do 74. minute a Marko Pjaca dobio je posljednjih deset minuta. Nikola Kalinić igrao je za Fiorentinu do 84. minute, a Hrvoje Milić cijelu utakmicu

Ivan Perišić junak je Intera, koji je pobijedio s 2:1 Juventus u derbiju četvrtog kola Serie A.

Hrvatski igrač je nakon samo devet minuta u igri uspio zabiti glavom nakon centaršuta Maura Icardija i svladao legendarnog Gigija Buffona za veliku pobjedu.

Mario Mandžukić igrao je do 74. minute, kada ga je zamijenio Gonzalo Higuain, dok je Marko Pjaca dobio posljednjih 10 minuta, a ušao je umjesto Giorgija Chiellinija.

Nakon uspavanke u prvom poluvremenu i prilika Icardija (šutirao pored desne vratnice) na jednoj i Samija Khedire (šutirao glavom pravo u Handanovića) te Miralema Pjanića (s ruba šesnaesterca poslao loptu malo pored lijeve vratnice), sjajan dvoboj viđen je u nastavku.

Inter je do pobjede došao preokretom nakon što je Juventus poveo u 66. minuti preko Stephana Lichtsteinera, koji je zabio nakon centaršuta Alexa Sandra s lijeve strane.

Međutim, već u 68. minuti izjednačio kapetan Icardi glavom poslije kornera Evera Banege.

Trenutak utakmice dogodio se u 69. kada je Perišić ušao umjesto Edera, a u 78. prekrasno zabio glavom u suprotni kut nakon centaršuta Icardija.

Time je Hrvat donio veliku pobjedu Nerazzurrima, koji su do kraja ostali s igračem manje jer je pocrvenio Banega, ali i preživjeli sjajnu šansu Gonzala Higuaina, čiji je udarac glavom u 81. završio malo pored desne vratnice.

Inter je uspio pobijediti Juventus kod kuće u prvenstvu prvi put od 2008. godine, te je upisao 71. pobjedu u dvobojima protiv momčadi iz Torina, koja je slavila 103 puta, uz 56 remija.

Također, Juventusu je ovo prvi poraz ove sezone, a Inter je stigao do druge pobjede.

Fiorentina je pobijedila Romu s 1:0 u posljednjem susretu četvrtog kola Serie A.

Jedini pogodak zabio je hrvatski reprezentativac Milan Badelj, koji je u 83. minuti s 20 metara prekrasno pogodio od lijeve vratnice i donio veliku pobjedu svojoj momčadi.

Nikola Kalinić igrao je do 84. minute, kada ga je zamijenio Sebastian Cristoforo, a Hrvoje Milić odigrao je cijelu utakmicu.

Roma je do kraja pokušala stići do izjednačenja, ali je Radja Nainggolan pogodio vratnicu, a vratar Fiorentine Ciprian Tatarusanu svojim obranama spasio ekipu Paula Souse, koja je potpisala prvi poraz Rome ove sezone.

Momčad iz Firenze ostvarila je drugu pobjedu u Serie A, te sada ima šest bodova, dok rimski klub ima bod više i zauzima četvrto mjesto na ljestvici.

Utakmice 4. kola: Inter - Juventus 2:1 (Icardi 68, Perišić (78)/Lichtsteiner 66), Fiorentina - Roma 1:0 (Badelj 83(

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.