Serie A: Inter u derbiju pobijedio Romu, Perišić i Brozović na vrhu ljestvice, Juventus bolji od Torina

Subota, 31. listopada 2015. 22:40 Napisao/la  SC

Utakmice 11. kola: Juventus - Torino 2:1, Inter - Roma 1:0 

Vodeća Roma u goste je Interu stigla sa dva boda prednosti. Napoli, Fiorentina i Inter smjestili su se iza Rome, vrebajući priliku za skok na čelnu poziciju. Prvi dio nije ponudio previše prilika, obje momčadi su pokušavale kontrolirati igru i vodile borbu na sredini terena.

Da misle ozbiljno domaći su pokazali već u 17. minuti. Brozović je primio loptu u šesnaestercu i pucao, no romin vratar Szczesny nije se dao prevariti. U 23. minuti Handanoviča je prvo na muke stavio Maicon, a nakon što je vratar Intera loptu odbio, najbolje se snašao Džeko, ali domaća obrana uspjela je izbaciti u korner.
Inter je poveo u 31. minuti golom Medela koji je nakon asistencije Jovetića zatresao donji lijevi kut gostujuće mreže.

Prvu veliku priliku u nastavku imala je Roma. Salah je u 61. minuti nakon solo prodora pucao nisko po sredini gola, ali je Handanovič zaustavio udarac. Isti igrač ponovno se našao u prilici minutu kasnije, no Interov vratar još je jednom uspio sačuvati mrežu netaknutom. Pjanić je u 67. minuti ubacio iz kornera, Manolas je pokušao glavom, ali neuspješno. U 73. minuti Roma ostaje sa igračem manje, nakon isključenja Pjanića zbog drugog žutog kartona. Brozovićev pokušaj u 76. minuti, ali vratar Szczesny je izbacio u korner. Perišić je driblingom u 88. minuti izbio sam pred Szczesnya, ali Romin vratar je pravodobno istrčao i zaustavio opasnost.

Pobjedom je Inter preskočio Romu i zasjeo na prvo mjesto sa bodom više.

INTER: Handanovič, D'Ambrosio (79 Ranocchia), Miranda, Murillo, Nagatomo, Guarin, Medel (51 Kondogbia), Brozović, Ljajić, Jovetić (65 Palacio), Perišić

ROMA: Szczesny, Maicon, Manolas, Rudiger, Digne, Florenzi (64 Falque), Nainggolan, Pjanić, Salah, Džeko (77 Vainqueur), Gervinho (84 Iturbe)

U torinskom derbiju Juventus je bio uspješniji sa 2:1. Obje momčadi imale su opasne prilike. Juventus je više dominirao igrom, dok se Torino orijentirao na obranu.
Počelo je loše za Juventus jer se Khedira ozlijedio već u 11. minuti te je Allegri prisilje posegnuti za zamjenom, a odabrao je Cuadrada što se na kraju pokazalo sjajnom odlukom.

Quagliarella je u prvom dijelu imao dvije sjajne prilike iz kojih su gosti mogli povesti, prvu u 19., drugu u 30. minuti no oba puta lopta je otišla pored desne stative. Nakon prve prilike Torineza, poveo je Juventus preko Pogbe koji je loptu poslao pod prečku. U 33. minuti Dybalin udarac očešao je lijevu stativu gostujućeg gola. Izjednačenje je stiglo u 51. minuti. Bovo je pokupio odbijenu loptu i s ruba šesnaesterca zatresao mrežu Juventusa. U 78. minuti u igru domaćih ulazi Mario Mandžukić kao zamjena za Moratu. Trobod je Juventus osigurao u četvrtoj minuti sudačke nadoknade kada je Cuadrado zabio na asistenciju Sandre.

Utakmice 11. kola: Juventus - Torino 2:1 (Pogba 19, Cuadrado 90/ Bovo 51), Inter - Roma 1:0 (31 Medel)

italia 311015

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.