TALIJANSKO PRVENSTVO

Inter spasio bod, Sampdoriji gradski derbi

Nedjelja, 18. studenog 2012. 18:19 Napisao/la  SC

Utakmica 13. kola: Inter - Cagliari 2:2, Sampdoria - Genoa 3:1

 Nogometaši Intera imali su barem na papiru lak zadatak da uhvate priključak sa Juventusom. Objektivno njima je trebalo biti puno lakše na svome terenu pobijediti Cagliari no što je u subotu navečer bilo Napoliju savladati Milan. Pa ipak, Interisti nisu uspjeli. Odigrali su 2:2, unatoč činjenici što su do vodstva stigli već u ranoj fazi utakmice, ali na kraju mogu biti presretni i s bodom. Nakon 11 minuta u strijelce se upisao Palacio koji je glavom iz blizine matirao Agazzija nakon sjajnog ubacivanja Cassana s lijeve strane.

Serie A
Rezultati 13. kolo: Bologna – Palermo 3:0 (Gilardino 22', Gabbiadini 44', Diamanti 48'), Catania – Chievo 2:1 (Almiron 51', 85'/Andreolli 90'), Fiorentina – Atalanta 4:1 (Rodriguez 5', Aquilani 42', 45', Toni 49'/Bonaventura 32'), Inter – Cagliari 2:2 (Palacio 11', Astori (84'-ag)/Sau 44'. 64'), Siena – Pescara 1:0 (Valiani 31'), Udinese – Parma 2:2 (Di Natale 9', Pereyra 50'/Marchionni 46', Palladino 89'), Sampdoria - Genoa 3:1 (Poli 16', Bovo 36'-ag, Icardi 88'/Immobile 73').

Već dvije minute kasnije Cagliari je mogao do izjednačenja, ali je Samuel ispred Handanovića spriječio Cossua da poentira. U 29 minuti Cagliari je preko Astoria imao još jednu veliku prigodu za izjednačenje, ali je Handanović podmetnuo ruku. Četiri minute kasnije još je jednom slovenski reprezentativni vratar spasio Inter. Nakon prodora Avelara dobro je pucao  Nene ali je Handanović reagirao još bolje. U 44. minuti gosti su ipak posve zasluženo stigli do izjednačenja. Po lijevoj strani prošao je Cossu ubacio za Saua koji ispred Juana Jesusa matira Handanovića za 1:1.

U petoj minuti nastavka veliku je prigodu propustio Inter. Paniku je po lijevoj strani posijao Cassano, ubacio u kazneni prostor za Milita, no ispriječio se Avelar i rezultat je ostao nepromijenjen. Milito je u 54. minuti stigao sam pred Agazzija, no poslao je loptu preko gola. Samo minutu kasnije Conti je uposlio Saua koji je ponovio Militovu pogrešku. U 57. minuzi novi obračun Milito – Agazzi i nova sjajna intervencija vratara Cagliarija. Umjesto očekivanog vodstva domaćina stiglo je neočekivano vodstvo gostiju. Opet je asistent bio Cossu Pinilla je „škaricama“ pogodio prečku, lopta je ostala u petercu, pokupio ju je Sau i pogodio, a igrala se 64 minuta. Sve dobro što su pokazali u Milanu gosti su kompromitrali šest minuta prije kraja kada je Astori prevario svoga vratara Agazzija i Interu darovao bod. Pokušavali su Interisti stići do pobjede. U četvrtoj od sedam minuta sudačke nadoknade isključen je trener domaćih Stramaccioni no niti to nije promijenilo ishod susreta.

Najviše je profitirala Fiorentina koja je na krilima Aquilanija deklasirala Atalantu i izjednačila se sa Napolijem na trećem mjestu. Udinese je u samoj završnici prosuo dva boda protiv Parme u ovom izuzetno efikasnom kolu.

 

Sampdoria i Genoa u gradski su derbi ušli svjesni da je ulog čitav dosadašnji dio sezone. Sampdoria je u dvoboj od posebnog značaja ušla sa sedam, a Genoa sa četiri poraza u nizu. I Ferrara i Delneri svoje su momčadi pripremale samo za pobjedu. Nakon početnog boljeg ulaska u susret Genoe do vodstva je stigla Sampdoria. Igrala se 16 minuta kada je Maresca opalio sa dvadesetak metara, lopta je došla do Polija koji je „na rubu zaleđa“ uputio precizan udarac uz desnu stativu Freyeva gola za 1:0. Nakon primljenog gola Delneri je promijenio sustav igre no dodatna ofenzivnost nije dala rezultata. Naprotiv. Sampdoria je u 36 minuti udvostručila prednost. Icardi je ušao u kazneni prostor i pored Graqvista uputio sjajnu dijagonalu koju je Frey odbio na noge Bovu koji nesretno i nespretno pogađa vlastitu mrežu. Do poluvremena mogla je Sampdoria riješiti pitanje pobjednika ali je propustila realizirati najmanje tri sjajne prigode.

Od početka nastavka Genoa je krenula po pogodak, na njega je čekala do 73 minute kada se u strijelce upisao Ciro Immobile. Nakon kornera Vargas je u dva navrata pokušao pogoditi sa ruba kaznenog prostora. U drugom pokušaju nenamjerno je uposlio Immobilea kojemu nije predstavljalo nikakav problem sa pet metara matirati Romera i osigurati „vruću“ završnicu. Umjesto toga Icardi je pogotkom u 88 minuti nakon sjajne asistencije Tissonea otklonio sve dvojbe oko pobjednika i Sampdoriji donio pobjedu a Genoi brige.

 

 

 

 

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.