Serie A: Verona pobijedila Atalantu u Bergamu, učenik pobijedio učitelja

Subota, 28. studenog 2020. 17:08 Napisao/la  SC

Pippo Inzaghi osvojio bod protiv Juventusa, Ivan Perišić odigrao 130 utakmica za Inter čime je ušao u povijest Serije A i Bundeslige

Ivan Jurić, trener Verone
Ivan Jurić, trener Verone

Verona je pobijedila Atalantu u Bergamu, Ivan Jurić pobijedio je Giana Piera Gasperinija, učenik je pobijedio učitelja...

Hrvatski stručnjak na klupi Verone i njegov pomoćnik Stjepan Ostojić ostvarili su najvredniju pobjedu ove sezone, Verona je nadigrala momčad koja je u zadnjoj utakmici Lige prvaka pobijedila Liverpool na Anfieldu.

U 61. minuti Tolio je neoprezno zahvatio po nozi Zaccagnija, sudac je pokazao na bijelu točku.

Veloso je sigurno izveo kazneni udarac - 0:1.

U 83. minuti Veloso je proigrao Zacchagnija, koji je sam izašao na lijevoj strani kaznenog prostora, zatresao mrežu i otklonio dvojbe oko pobjednika - 0:2.

U utakmici tijekom koje je Atalanta ostvarila veći posjed lopte i stvorila više šansi, Verona je demonstrirala natjecateljski nogomet prema kojemu je Jurić ovog puta nadmašio Gasperinija.

Mario Pašalić nije bio u rosteru Atalante zbog ozljede, Boško Šutalo sjedio je na klupi.

Ivor Pandur sjedio je na klupi Verone.

Pippo Inzaghi sa svojim Beneventom slavi veliki bod protiv svoje nekadašnje momčadi - Juventusa.

Alvaro Morata doveo je goste u vodstvo u 24. minuti, u trećoj minuti sudačke nadoknade vremena u prvom dijelu Gaetano Letizia lijepim je pogotkom poravnao rezultat.

Juventusu je ovo peti remi ove sezone, Andrea Pirlo iznova će se naći na meti kritičara.

Vjerojatno i zbog odluke da na put ne povede Cristiana Ronalda, ostavio ga je da odmara u Torinu.

Nogometaši Sassuola više nisu jedna od neporaženih momčadi Serie A.

Sassuolo je prvi poraz doživio na domaćem terenu, Inter je protutnjao Mapei stadionom, pobijedivši u 9. kolu Serie A rezultatom 3:0.

Već u četvrtoj minuti gosti su poveli preko Sancheza, u 14. minuti Chiriches je autogolom domaćina doveo u nepovoljnu situaciju, a konačan rezultat postavio je Gagliardini u 60. minuti.

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić igrao je do 85. minute.

Perišiću je ovo bila 130 utakmica za Inter čime je ušao u povijest dviju od pet najjačih liga.

Naime, postao je jedini nogometaš u posljednjih devet godina koji ima najmanje 130 nastupa u Bundesligi i u Serie A.

Rezultati 9. kola: Sassuolo – Inter 0:3 (Sanchez 4, Chiriches 14-ag, Gagliardini 60), Benevento - Juventus 1:1 (Letizia 45+3/Morata 24), Atalanta - Verona 0:2 (Veloso 62-11m, Zacchagni 83)

Poredak: Milan 20 (8), Inter 19 18, Sassuolo 18, Roma 17 (8), Juventus 17, Verona 15, Napoli 14 (8), Lazio 14 (8), Atalanta 14,...

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.