TALIJANSKO PRVENSTVO

Inter i Milan podijelili bodove u gradskom derbiju

Nedjelja, 24. veljače 2013. 23:07 Napisao/la  SC

Utakmica 26. kola: Milan - Inter 1:1. El Shaarawy (21) doveo Milan u vodstvo, Schelotto izjednačio u 71. minuti

Serie A - 26. kolo

INTER - MILAN 1:1

Stadion "Giuseppe Meazza" Gledatelja: 85.000

Sudac: Mazzoleni (Bergamo)

Strijelci: 0:1 El Schaarawy (21'), 1:1 Schelotto (71')

Žuti kartoni: Ranocchia, Juan Jesus (Inter), Mexes, Montolivo, Muntari, Zapata (Milan)

INTER: S. Handanovič, J. Zanetti, Ranocchia, Juan Jesus, Nagatomo (77' Chivu), Gargano, Cambiasso (69' Schelotto), Guarin, Alvarez (74' Kuzmanović), Palacio, Cassano.

MILAN: Abbiati, Abate, Zapata, Mexes, De Sciglio, Nocerino, Montolivo, Muntari (89' Ambrosini), Kevin Prince Boateng (81' Niang), Balotelli, El Shaarawy (87' Bojan Krkić).

U milanskom derbiju nije bilo pobjednika. Svakoj momčadi pripalo je po jedno poluvrijeme. Svaka je momčad postigla po jedan pogodak pa se ishod može smatrati pravednim.

Samir Handanovič u prvome je poluvremenu spasio Inter veće katastrofe. Najprije je u 7. minuti El Shaarawy u kaznenom prostoru sjajno uposlio De Sciglia, ali je njegov pokušaj otišao zamalo pored gola. U 17. minuti Balotelli se spetljao i okliznuo na petercu kada je trebao samo loptu pospremiti u gol, a samo četiri minute kasnije Milan je posve zasluženo došao u vodstvo.

Kevin Prince Boateng primio je loptu na Interovoj polovici i poslao fantastičnu dubinsku loptu za Stephana El Shaarawyja koji iz prve loptu šalje vanjskom stranom desne noge ispod nemoćnog Handanoviča.

Inter se konačno pokazao u 24. minuti kada je Cassano oprobao desnicu s 20 metara, ali je njegov udarac otišao zamalo pored gola. Između 28. i 30. minute Handanovič je u dva navrata čudesno spasio Inter. Najprije je nakon kornera sa lijeve strane Balotelli pucao glavom sa ruba peterca, a Interov vratar uspio spasiti siguran pogodak i izbiti loptu u korner. Lopta je pala na gol-liniju, a on ju je uspio ukrotiti iz drugog pokušaja.

Dvije minute kasnije po lijevoj strani prošao je De Sciglio i ubacio na glavu Balotelliju, ali Handanovič instinktivno spašava i ovoga puta siguran pogodak. Za kraj prvoga dijela Balotelli je u 39. minuti izveo slobodan udarac sa 30 metara koji je Handanovič krajnjim naporom uspio "izboksati".

U drugom dijelu ipak je nešto opasniji bio Inter za kojega nije nastupio Mateo Kovačić koji je derbi odgledao sa klupe.U 54. minuti izvrsno je po desnoj strani prošao Palacio i idealno uposlio Guarina, no na putu prema poravnanju fenomenalno se ispriječio Abbiati.

Niti dvije minute nakon što je ušao u igru poravnanje je Interu donio Ezequiel Schelotto u 71. minuti. Po lijevoj strani prošao je Nagatomo i ubacio za Schelotta, koji je sa sedam metara glavom matirao Abbiatija. Mora se reći da je Schelotta u ovoj prigodi "zaboravio" njegov čuvar Mexes. U 75. minuti Muntari je fantastično pucao lijevom nogom sa 20 metara ali je njegov udarac otišao zamalo pored gola. Posljednju prigodu za Milan propustio je Niang u 88. minuti kada je njegov udarac sa ruba kaznenog prostora izboksao Handanovič za konačnih 1:1.

Tablice omogućuje Sofascore