Serie A: Inter pobijedio u Napoliju, Brozović asistent, Ronaldov hat-trick, Rog skrivio penal

Ponedjeljak, 06. siječnja 2020. 16:22 Napisala  Valentina Prokić
Cristiano Ronaldo (Juventus)
Cristiano Ronaldo (Juventus)

Marcelo Brozović bio je asistent za drugi pogodak Lukakua u pobjedi Intera u Napoliju.

Conte je osvojio bodove na teškom gostovanju kod Gattusa, Inter je zadržao vodeću poziciju.

 Talijanski prvak Juventus slomio je Cagliari u drugom poluvremenu golovima Cristiana Ronalda nakon što su u prvom izgledali blijedo.

Navijači na Allianz Stadiumu ispratili su Ronalda i suigrače zvižducima, a onda je u nastavku Portugalac odradio sve i zabio tri komada momčadi koja ove sezone predstavlja ugodno iznenađenje talijanskog prvenstva.

U 49. minuti spretno je ukrao loptu poslije naivnog dodavanja Ragnara Klavana prema drugom stoperu Sebastianu Walukiewiczu.

Utrčao je i presjekao dodavanje na 16 metara te rutinski završio akciju savladavši Robina Olsena.

Utakmica je riješena u 67. minuti nakon što je hrvatski veznjak Marko Rog srušio Paula Dybalu u šesnaestercu Cagliarija.

Argentinac se sletio prema golu, Rog startao na njega i sudac Giacomelli pokazao je na bijelu točku, a Ronaldo je zatresao mrežu

U 81. minuti Gonzalo Higuain lijepim golom zabija za 3:0.

Uletio je sam u kazneni prostor Cagliarija, namjestio se na udarac iskosa s 14-15 metara i precizno pogodio za potop sardinijske momčadi.

Minutu kasnije Douglas Costa pronalazi Ronalda koji stiže do hat-tricka.

Ostao je sam ispred Olsena i bez problema zabio za 4:0.

Bologna i Fiorentina podijelili su bodove odigravši 1:1 u dvoboju 18. kola.

Fiorentina je povela prekrasnim pogotkom Benassija u 27. minuti.

Slobodnjak iz velike udaljenosti izveli su gosti, loptu nisu dovoljno dobro očistili domaći nogometaši, a onda je Benassi potegnuo isprve iz voleja i pogodio sami donji kut vratara Fiorentine sa 18 metara.

Fiorentina je vodila sve do četvrte minute sučevog dodatka u drugom poluvremenu, imala pobjedu u rukama, a onda je uslijedio šok za remi.

Tada je Orsolini sjajno izveo slobodan udarac s krajnjeg desnog ruba kaznenog prostora i gotovo iz mrtvog kuta pogodio pod gredu, čime je iznenadio gostujućeg vratara Dragowskog.

Hrvatski reprezentativac Milan Badelj ostao je na klupi za pričuvne igrače Fiorentine.

Atalanta je sa čak 5:0 pobijedila Parmu. 

Mario Pašalić pobjedu je svoga kluba gledao s klupe. 

 Utakmice 18. kola: Bologna - Fiorentina 1:1 (Orsolini 90+4/ Benassi 27), Atalanta - Parma 5:0 (Gomez 11, Freuler 34, Gosens 43, Iličić 60, 71), Juventus - Cagliari 4:0 (Ronaldo 49, 67-11m, 82, Higuain 81), Lecce - Udinese 0:1 (De Paul 88), Napoli - Inter (Milik 39/Lukaku 14, 33, Lautaro 62), Milan - Sampdoria 0:0

Poredak: Inter 45, Juventus 45, Lazio 39 (17), Roma 35, Atalanta 34...

 

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.