Serie A: Atalanta u derbiju kola ostvarila veliki preokret protiv Lazija

Srijeda, 24. lipnja 2020. 23:41 Napisao/la  SC

Lazio poveo 2:0, a onda  momčad Atalante opravdala  status momčadi koja prema sadržaju igra najbolji nogomet u Italiji. Inter posustao

Palomino (6) slavi pobjedonosni pogodak
Palomino (6) slavi pobjedonosni pogodak

Atalanta je ostvarila veliki preokret u derbiju 27. kola, bez kažnjenog trenera Giana Piera Gasperinija uspjela je pobijediti Lazio, koji je u 11. minuti u Bergamu vodio 2:0.

Nakon što se oporavila od početnog šoka, momčad Atalante opravdala je status momčadi koja prema sadržaju igra najbolji nogomet u Italiji.

Bolji od Lazija koji je do utakmice u Bergamu slovio izglednim kandidatom za prvaka, Gasperini je složio takvu momčad da se izlasci iz igre dvojice strijelaca (Gosens, Malinovsky) nisu ni osjetili.

U drugom dijelu Atalanta je potpuno nadigrala goste, prvo je Malinovsky atraktivnim udarcem izjednačio, a onda je stoper Palomino nakon ubačaja iz kuta glavom postigao pogodak vrijedan pobjede.

Gomez u 90. minuti i Muriel u 91. minuti nisu realizirali zicere za uvjeljiviju pobjedu.

Atalanta je pobjedom drugu sezonu zaredom praktično potvrdila plasman u Ligu prvaka i učinila veliku uslugu Juventusu u obrani titule prvaka.

Mario Pašalić nije bio u rosteru Atalante zbog kartona, Boško Šutalo sjedio je na klupi.

Inter je neočekivano ostao bez dva boda u utakmici protiv Sassuola, momčad Antonija Contea primila je čak tri pogotka na San Siru i izgubila korak s vodećim dvojcem.

Marcelo Brozović je ozlijeđen.

Edin Džeko dvama pogocima donio je Romi pobjedu, Nikola Kalinić u igru je ušao neporedno prije nego što je Džeko u 85. minuti odlučio pobjednika.

Utakmice 27. kola: Inter - Sassuolo 3:3 (Lukaku 41, Biraghi 45+1, Valero 86/Caputo 4, Berardi 81-11m, Magnani 89), Atalanta - Lazio 3:2 (Gosens 38, Malinovsky 66, Palomino 80/De Roon 5-ag, Milinković-Savić 11), Roma - Sampdoria 2:1 (Džeko 64, 85/Gabbiadini 11)

Poredak: Juventus 66, Lazio 62, Inter 58, Atalanta 54, Roma 48, Napoli 42,..

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.