Serie A: Milan pobijedio Sampdoriju, Badelj asistent u slavlju Fiorentine, Totti donio bod Romi

Nedjelja, 17. travnja 2016. 14:25 Napisao/la  SC

Utakmica 33. kola: Atalanta - Roma 3:3, Juventus - Palermo 4:0, Udinese - Chievo 0:0, Fiorentina - Sassuolo 3:1, Verona - Frosinone 1:2, Lazio - Empoli 2:0, Sampdoria - Milan 0:1

Nogometaši Atalante i Rome odigrali su pravu nogometnu ljepoticu prepunu preokreta. Roma je povela u 23. minuti. Perotti je namjestio sve za Dignea koji izbliza pogađa mrežu domaćih. Četiri minute kasnije Roma već ima dva gola prednosti. Salah je pronašao Nainggolana na rubu kaznenog prostora koji pogađa donji desni kut za vodstvo od 2:0.

U 33. minuti D'Alessandro se našao u pravo vrijeme na pravom mjestu i jednu odbijenu loptu pospremio u mrežu Rome za 1:2. U istoj minuti Spalletti je prisiljen na zamjenu jer se strijelac Digne ozlijedio. Samo četiri minute trebalo je Atalanti da izjednači. Gomez je izveo korner, a Borriello zakucao glavom. U šestoj minuti nastavka Atalanta dolazi u vodstvo. Gomez preciznim pasom pronalazi Borriella koji od donjeg dijela desne stative loptu šalje u gol.

Borriello se mogao proslaviti u 62. minuti no loptu je poslao preko gola. Vratar Szczesny pet minuta kasnije izlazi kao pobjednik iz dvoboja sa opasnim Borriellom.
U 72. i 81. minuti Edin Džeko propustio je dvije prilike za izjednačenje, u prvom je pokušaju pucao preko gola, dok je u drugom obrana domaćih zaustavila opasnost.

Roma ne odustaje, Nainggolan u 85. loptu šalje preko prečke. Ipak gosti uspjevaju izjednačiti zahvaljujući legendi Francescu Tottiu koji je u 78. minuti zamijenio De Rossia. Samo osam minuta na terenu bilo je dovoljno iskusnom Tottiu da zatrese mrežu Atalante. Florenzi je poslao loptu u šesnaesterac, Totti je bio brži od domaćih braniča i zabio u donji desni kut za 3:3.


ATALANTA: Sportiello, Masiello, Toloi, Paletta, Drame, Kurtić, Migliaccio, Freuler, D'Alessandro (75 Raimondi), Borriello (84 Pinilla), Gomez (90 Brivio)

ROMA: Szczesny, Rudiger, Manolas, Zukanović (54 El Shaarawy), Digne (33 Emerson), Florenzi, De Rossi (78 Totti), Nainggolan, Salah, Džeko, Perotti

Nogometaši Juventusa lako su se obračunali sa Palermom. Mandžukić se nije upisao u strijelce, ali je odigrao svih 90 minuta, dok je Jajalo za Palermo igrao do 59. minute. Udinese i Chievo odigrali su bez pogodaka, ali su obje momčadi završile utakmicu sa desetoricom igrača. Udinese je u 77. ostao bez Felipea, dok je Chievo u 85. ostao bez Meggiorinia. Obojica su kažnjena zbog preoštrog starta. Balić i Perica utakmicu su gledali sa klupe Udinesea.

Verona je poražena na domaćem travnjaku od Frosinonea 2:1. Rebić je utakmicu proveo na klupi domaćih. Fiorentina je nadigrala Sassuolo. Badelj i Kalinić odigrali su cijeli susret, a Badelj je asistirao kod pogotka Rodrigueza. Vrsaljko je igrao za Sassuolo do 73. minute.

Nogometaši Milana pobijedili su Sampdoriu u posljednjoj nedjeljnoj utakmici. Strijelac jedinog pogotka bio je Carlos Bacca na asistenciju Bonaventure u 71. minuti. Prvo poluvrijeme nije ponudilo previše dobrog nogometa , dok je u drugom Milan stvorio tek jednu opasnu priliku prije pogotka. Sampdoria je dva puta opasno zaprijetila. 

Utakmica 33. kola: Atalanta - Roma 3:3 (D'Alessandro 33, Borriello 37, 50/ Digne 23, Nainggolan 27, Totti 85), Juventus - Palermo 4:0 (Khedira 10, Pogba 71, Cuadrado 74, Padoin 90), Udinese - Chievo 0:0, Fiorentina - Sassuolo 3:1 (Rodriguez 10, Iličić 57, Consigli 84-ag/ Berardi 56), Verona - Frosinone 1:2 (Bianchetti 64/ Russo 15, Frara 90), Lazio - Empoli 2:0 (Candreva 7-11m, Onazi 44), Sampdoria - Milan 0:1 (Bacca 71)

Tablice omogućuje Sofascore