TALIJANSKO PRVENSTVO

Remi Milana i Lazia, pobjeda Juventusa

Nedjelja, 20. ožujka 2016. 14:28 Napisao/la  SC

Utakmice 30. kola: Milan - Lazio 1:1, Torino - Juventus 1:4, Napoli - Genoa 3:1

Milan i Lazio odigrali su neriješeno 1:1 na San Siru. Lazio je poveo golom Parola u 9. minuti, a rossoneri su izjednačili šest minuta kasnije. U 37. minuti Bonaventurin udarac odsje je na prečki, dok je u prvoj minuti nastavka gostujući vratar spasio Lazio od Baccinog pokušaja.

Marchetti je odlično regairao i kod novog pokušaja Bonaventure u 51. minuti, dok je u 60. minuti zaustavio pokušaj istog igrača iz slobodnog udarca. Donnarumma je sačuvao Milanovu mrežu od udarca Andersona u 67. minuti, a potom su uslijedili dvije domaće prilike, Bonaventurina i Adrianova, no oba su udarca bila neprecizna.

Šest minuta prije kraja susreta Lulić je isključen zbog drugog žutog kartona te je Lazio do kraja igrao sa desetoricom.

Nogometaši Juventusa bili su uspješniji od gradskog rivala Torina sa čak 4:1. U gradskom derbiju prvi su zaprijetili nogometaši Torina. U 14. minuti Benassi je pucao sa ruba šesnaesterca, a Buffon obranio. Juventus je poveo u 33. minuti golom Pogbe iz slobodnog udarca. Lopta je u mrežu ušla uz lijevu stativu, domaći vratar Padelli ništa nije mogao učiniti. Pogba je isto htio ponoviti i tri minute kasnije, ponovno iz slobodnjaka, ovaj puta je pucao u desnu stranu, ali ga je Padelli pročitao. Ipak, Juventus je vodstvo povisio tri minute prije kraja prvog dijela. Khedira je solo prodor okrunio pogotkom.

Druga minuta nastavka donijela je jedanaesterac za Torino, nakon što je Alex Sandro napravio prekršaj. Belotti je bio siguran izvođač i smanjio Torinov zaostatak. U 58. minuti Lopezov pogodak poništen je zbog zaleđa. Na drugoj strani Juventus uzvraća pogotkom, Pogba pronalazi Moratu koji pogađa treći puta mrežu Torina. Pogba je još jednom namjestio sjajnu loptu za Moratu koji drugi puta trese mrežu u 76. minuti. U 87. minuti Khedira je dobio crveni karton zbog psovanja te su gosti utakmicu završili sa desetoricom.

Mario Mandžukić igrao je sve do 85. minute kada ga je zamijenio Zaza.

TORINO: Padelli, Maksimovič, Glik, Moretti, Peres, Acquah, Vives, Benassi (81 Baselli), Silva (75 Zappacosta), Immobile (46 Lopez), Belotti

JUVENTUS: Buffon, Barzagli, Bonucci, Rugani, Lichtsteiner (50 Cuadrado), Khedira, Lemina, Pogba, Alex Sandro, Dybala (32 Morata), Mandžukić (85 Zaza)

Nogometaši Verone poraženi su na domaćem terenu od Carpia 2:1. Rebić je u igru domaće momčadi ušao u 46. minuti. Sassuolo i Udinese odigrali su 1:1. Vrsaljko je igrao cijeli susret za domaće, dok je Perica remi gledao s klupe gostiju. Frosinone i Fiorentina završili su suret bez pogodaka. Nikola Kalinić igrao je cijeli susret za ljubičice, dok je Badelj zamijenjen u 72. minuti.

Nogometaši Atalante svladali su Bolognu u prvoj nedjeljnoj utakmici 30. prvenstvenog kola. Domaći su poveli u 27. minuti Alessandro Diamanti je sve priredio za Gomeza koji je zatresao mrežu. Diamanti se nakon asistencije upisao u strijelce u samoj završnici prvog dijela. Asistent je bio Pinilla.

Bologna je u nastavku imala nekoliko prilika, no Brighi je bio neprecizan dok je Mbaye pucao ravno u domaćeg vratara. U 77. minuti Maietta je napravio nprekršaj, a nakon konzultacija sa pomoćnikom, glavni sudac Giacomelli pokazao je na bijelu točku.

Pinilla je bio izvođač, ali vratar Mirante bez problema je zaustavio njegov loš udarac. Minutu kasnije Bologna ostaje bez Mbaye koji je zaradio crveni karton zbog prekršaja. U 85. minuti Bologan ostaje sa devetoricom u polju, nakon što je Gastaldello zaradio drugi žuti karton.

U sudačkoj nadoknadi Pinilla je imao još jednu sjajnu priliku, ali i ovaj je puta Mirante izašao kao pobjednik.

Napoli je slavio u dvoboju sa Genovom 3:1. Iako su gosti poveli u 10. minuti golom Rincona, Napoli je u drugom dijelu izjednačio i preokrenuo. Dva gola djelo su Higuaina u 51. i 81. minuti, dok je konačni rezultat postavio El Kaddouri u sudačkoj nadoknadi.

Utakmica 30. kola: Atalanta - Bologna 2:0 (Gomez 27, Diamanti 45), Frosinone - Fiorentina 0:0, Sampdoria - Chievo 0:1 (Meggiorini 24), Sassuolo - Udinese 1:1 (Politano 64/ Zapata 8), Torino - Juventus 1:4 (Belotti 48-11m/ Pogba 33, Khedira 42, Morata 63, 76), Verona - Carpi 1:2 (Ionita 64/ Di Gaudio 42, Lasagna 67), Napoli - Genoa 3:1 (Higuain 51, 81, El Kaddouri 90/ Rincon 10), Milan - Lazio 1:1 (Bacca 15/ Parolo 9)

 

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.