Talijanski nogometni savez Sampdoriju i Bari kaznio oduzimanjem bodova zbog namještaljki

Petak, 03. kolovoza 2012. 14:44 Napisao/la  SC

Povratnik u Serie A Sampdoria kažnjena je oduzimanjem jednog boda i s 30.000 eura novčane kazne, dok će Bari u novu sezonu Serie B krenuti s pet bodova minusa

Disciplinska komisija Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) kaznila je Sampdoriju i Bari bodovno i novčano zbog umiješanosti u kladioničarski skandal (calcioscommesse) koji trenutačno potresa talijanski nogomet. Momčad iz Genove, koja se ove godine vratila u Serie A je kažnjena oduzimanjem jednog boda i s 30.000 eura novčane kazne, dok će Bari u novu sezonu Serie B krenuti s pet bodova minusa. Uz to, Bari mora platiti i novčanu kaznu u iznosu od 80.000 eura.

Skandal je izbio kada je nekadašnji igrač Barija Andrea Masiello u travnju ove godine uhićen zbog namještanja rezultata. Masiello je kažnjen zabranom igranja nogometa u periodu od dvije godine, te mu je izrečena i novčana kazna u iznosu 30.000 eura.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.