Romin start iz snova: Devet od devet za najugodnije iznenađenje talijanskog prvenstva!

Ponedjeljak, 28. listopada 2013. 17:55 Napisao/la  P. M.

Ulica Dina Viole u Rimu posljednji je puta pehar namijenjen pobjedniku Scudetta vidjela u sezoni 2000/2001 pod vodstvom velikana Fabia Capella

 

Nogomet je igra prepuna iznenađenja, preokreta u posljednjim sekundama, kontroverznim sudačkim odlukama. Jedno od pitanja na početku sezone u Italiji bilo je može li Juventus uzeti treću uzastopnu krunu i tko mu na tom putu može stati na kraj. Kao prvi izbor, bilo kladioničara, bilo navijača, nametnuo se Napoli s novim trenerom Benitezom. Sumljalo se u konstatnost i formu dvaju milanskih klubova, a malo je hrabrih u prvi plan uz Bianconere iz Torina stavilo Romu.

Ulica Dina Viole u Rimu posljednji je puta pehar namijenjen pobjedniku Scudetta vidjela u sezoni 2000/2001 pod vodstvom velikana Fabia Capella, predvođena igračkim legendama poput Montelle, Delvechia, Cafua i još uvijek aktivnog kapetana Tottija.

Nakon četvrtine aktualnog prvenstva Rimljani imaju maksimalan učinak (27 bodova), jedan primljen pogodak i pet bodova prednosti ispred Juventusa i Napolija. Nogometna vučica je u transu posebice nakon pobjede u Udinama, ubilježene na impozantan način.

Bez kapetana i vođe Tottija, bez Gervinha i s igračem manje zbog isključenja agilnog Maicona, uspjeli su igrači Rudyja Garcie slaviti pogotkom zlatnog 'jokera' s klupe Michaela Bradleya. Proigrao ga je Strootman s lijeve strane, Bradley je u trku neobranjivo pomeo paučinu s vrata hrvatskog vratara Ivana Kelave. Friulli je zanijemio, Udineseov matador Muriel je zaplakao, znajući da je njegova prilika koju nije iskoristio desetak minuta ranije mogla domaćinu donijeti trobod.

- Znali smo da Udinese doma nije izgubio više od godine dana. U prvom dijelu dali smo im previše prostora za kontru, igralo se revolveraški. Mi smo svoju priliku iskoristili, popravili sustav igre u drugome dijelu do te mjere da nas ni Maiconovo isključenje nije moglo spriječiti da dođemo do troboda, izjava je Rudyja Garcie nakon utakmice.

Roma je novom pobjedom izjednačila rekord od devet uzastopnih slavlja na startu Serie A kojeg sada drži zajedno s Juventusom iz sezone 2004/2005, kada ga je predvodio Fabio Capello.

Ove srijede na rasporedu je deseto kolo, kada na Olimpico dolazi Chievo našeg Manuela Pamića.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.