ROMELU LUKAKU U siječnju su 23 od 25 igrača bila bolesna, nismo radili testove

Utorak, 21. travnja 2020. 17:19 Napisao/la  SC

Igrali smo protiv Cagliarija, jedan od naših braniča morao je napustiti teren. Nije mogao nastaviti, gotovo se onesvijestio, kaže Lukaku

Ragnan Klavan (Cagliari) i Romelu Lukaku (Inter)
Ragnan Klavan (Cagliari) i Romelu Lukaku (Inter)

Romelu Lukaku uzdrmao je talijansku javnost izjavom koja je prije svega otkrila slabosti medicinskog osoblja Intera.

- Imali smo slobodan tjedan u prosincu, vratili smo se na posao i kunem se da su 23 od 25 igrača bila bolesna. Ne šalim se! Igrali smo protiv Cagliarija i nakon otprilike 25 minuta jedan od naših braniča morao je napustiti teren. Nije mogao nastaviti, gotovo se onesvijestio, kazao je Lukaku.

Lukaku je mislio na Milana Skriniara, koji je 26. siječnja tijekom utakmice protiv Cagliarija službeno imao vrtoglavicu,  izašao je u 17. minuti jer se navodno nije oporavio od gripe.

- Svi su kašljali i imali povišenu temperaturu. Kad sam se zagrijavao, osjećao sam veću vrućinu nego inače. Nakon utakmice bila je planirana večera s gostima iz Pume, zahvalio sam im i otišao ravno u krevet, rekao je Lukaku i iznio svoju teoriju širenja virusa među igračima:

- Sedam igrača živi u istoj ulici. U Engleskoj smo na zajedničke večere išli otprilike svaka četiri mjeseca, ovdje idemo svaka četiri tjedna, naglašava Lukaku.

Prvi službeni slučaj koronavirusa u Italiji registriran je 21. veljače, pa u siječnju nitko od igrača nije testiran.

Sve bi bilo prihvatljivo da su igrači testirani nakon što je počela pandemija koronavirusa:

- Nikad nismo radili testove na COVID-19, pa nikad nećemo znati sigurno što je bilo, rekao je Lukaku.

Momčad Intera bila je preventivno u dvotjednoj karanteni do 23. ožujka, ni jedan igrač nije bio testiran jer nitko nije pokazivao simptome koronavirusa.

Sada se postavlja pitanje je li netko od igrača prebolio opaku bolest, a da nije ni znao da postoji koronavirus.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.