Moratti smijenio Ranierija s klupe Intera nakon što mu je dao podršku

Utorak, 27. ožujka 2012. 09:27 Napisao/la  SC

Ranieri je smijenjen nakon samo jedne pobjede u posljednjih deset utakmica. Andrea Stramaccioni, trener juniora, preuzet će vođenje prve momčadi

Claudio Raneri više nije trener Intera. Talijanski stručnjak smijenjen je nakon šest mjeseci na klupi milanskog prvoligaša, i puno važnije, samo jedne pobjede u posljednjih deset utakmica. Posljednji posrtaj stigao je u prošlom kolu na gostovanju kod Juventusa (0:2). Andrea Stramaccioni, trener juniora, preuzet će vođenje prve momčadi.

Ranieri je na klupu Intera stigao u rujnu prošle godine kada je zamijenio Gian Piera Gasparinija koji je otišao nakon samo pet utakmica.

 - Predsjednik  Massimo Moratti i svi u Interu žele zahvaliti Claudiju Ranieriju na njegovom profesionalizmu i predanosti u proteklih nekoliko mjeseci, glasilo je službeno priopćenje kluba.

Povijest se tako još jednom ponovila, Massimo Moratti prvo je izjavio da trener, u ovom slučaju Ranieri, ima punu podršku čelništva, te da će ostati do kraja sezone, a onda ga ubrzo smijenio. Ranieri je iza sebe ostavio Inter na osmom mjestu Serie A i 22 boda zaostatka za vodećim Milanom. Ta činjenica vjerojatno najviše boli navijače Intera. Jedini svijetli trenutak bio je niz od sedam uzastopnih pobjeda koje su najavile bolje dane, ali niz ipak nije potrajao.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.