RALF RANGNICK Morate pitate ljude u Milanu zašto je Boban otišao!

Četvrtak, 20. kolovoza 2020. 13:01 Napisao/la  SC
Ralf Rangnick
Ralf Rangnick

Ralf Rangnick prvi put je otkrio pozadinu pregovora s Milanom uz napomenu da je Stefano Pioli postao trener Milana 9. listopada:

- Prvi put su me kontaktirali krajem listopada, kada su momčadi bila tri boda od zone ispadanja. Nikad o tome u javnosti nisam razgovarao. Želim jasno reći da nikada nisam potpisao ugovor ili predugovor. Do prije tri tjedna bio sam vezan za Red Bull. Što se Milana tiče, oni su bili najbolja momčad nakon stanke zbog koronavirusa, pa promjena ne bi bila mudra ili respektna. Pioli je zaslužio zadržati svoj posao, a je li to dugoročno prava odluka, druga je stvar, kaže Rangnick.

Zvonimir Boban je neizravno otišao zbog pregovora s Rangnickom, Paolo Maldini je bio pred odlaskom, obojica su se protivili njegovu dolasku, posebice na onakav način:

- Nikada nisam javno rekao riječ o Milanu. Nikada! Mogu govoriti o Maldiniju samo kao o bivšem igraču: izvanredan, prava legenda. Ne mogu reći isto o njemu kao sportskom direktoru, jer ga naprosto ne znam  u toj ulozi. Jesam li ja bio razlog zašto je Boban otišao iz Milana? Morat ćete to pitati one koji predstavljaju klub, rekao je Rangnick.

Na pitanje bi li zadržao Ibrahimovića da je postao direktor, ovako je odgovorio:

- Ono što biste trebali pitati je: zašto se Milan obratio meni? Što su htjeli učiniti? Možda su tražili promjenu smjera?! Nije moj stil fokusirati se na 38-godišnjeg igrača, ne zbog talenta, već zato što radije stvaram nove vrijednosti i razvijam talente. Nije moja ideja oslanjati se na Ibrahimovića ili Simona Kjaera, ali to je moj način gledanja na stvari. To nije nužno ispravno ili pogrešno! Kad je Ibra rekao da me ne poznaje, nije pogriješio. Nikad ga nisam upoznao. Postavio bih konkretan cilj, poput kvalifikacija za Ligu prvaka, jer nitko ne uživa igrati u Europsku ligu. Milan ima savršen primjer na samo 30 km od Milana: Atalanta ima trećinu prihoda Milana, a završila je na ljestvici ispred njih. To je uspjela zato što pametno ulažu, imaju jednu od najboljih akademija za mlade u Europi, nije to samo zasluga Gian Piera Gasperinija. To je timski rad, naglašava Rangnick.

Tablice omogućuje Sofascore