Rafael Leao plaćen u Milanu otprilike kao Nenad Bjelica u Osijeku

Četvrtak, 15. rujna 2022. 16:04 Napisao/la  SC
Rafael Leao
Rafael Leao

Rafael Leao nije birljirao u utakmici protiv Dinama, ali je u nekoliko dodira s loptom pokazao zašto slovi jednim od ponajboljih mladih napadača na svijetu.

Uostalom, iznudio je kazneni udarac i asistirao za pogodak Alexisu Saelemaekeru, što je za njega uobičajeni učinak.

Bivši igrač Lillea i Sportinga postigao je tri gola i ostvario pet asistencija u osam utakmica u svim natjecanjima ove sezone.

Leaov ugovor ističe u lipnju 2024. godine, 23-godišnji Portugalac na meti je najbogatijih klubova na svijetu.

U klauzuli ugovora stoji da je slobodan za 150 mil. eura, njegova tržišna cijena raste sa svakom utakmicom, nije puno niža od cijena Erlinga Haalanda i Kyliana Mbappea s kojim ga stručnjaci s pravom uspoređuju.

Direktor Milana Paolo Maldini u srijedu je najavio razgovore s njegovim agentom Jorgeom Mendesom, Milan želi produljiti ugovor, Maldini smatra da bi Leao trebao ostati u klubu u kojemu ima optimalne uvjete za razvoj.

I sada dolazimo do zanimljivog podatka!

Jedan od najboljih mladih napadača na svijetu kojemu se tržišna cijena trenutno kreće oko 100 mil. eura, u Milanu godišnje zarađuje 1,5 mil. eura neto.

Toliko je u bruto iznosu otprilike zarađivao Nenad Bjelica u Osijeku.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.