PRESUDE ZBOG NAMJEŠTANJA

Pescari uzeta 2 boda, četvorici igrača po 5 godina

Ponedjeljak, 18. lipnja 2012. 20:42 Napisao/la  SC

Kažnjeni su Mario Cassano (Piacenza), Alessandro Zamperini (Ravenna), te bivši igrači Luigi Sartor i Nicola Santoni

Prvoligašu Pescari oduzeta su dva boda i suspendirana su četiri talijanska igrača na pet godina, prve su to odluke u slučaju namještanja utakmica koji je proteklih tjedana tresao talijanski nogomet. Prvoligaši Sampdoria i Siena moraju platiti kaznu od pedeset tisuća eura. Mario Cassano iz Piacenze, Alessandro Zamperini iz Ravenne dobili su zabranu igranja na na pet godina, dok su Luigi Sartor i Nicola Santoni, inače bivši nogometaši, dobili zabranu bilo kakve funkcije u nogometu na pet godina.

U Serie B Novara i Reggina kažnjeni su oduzimanjem četiri, Padova s dva, a Empoli jednim bodom.

U trećem razredu talijanskog nogometa, Albinoleffe će u novu sezonu krenuti s minusom od 15 bodova, dok je četvrtoligašu Piacenzi oduzeto 11 bodova.

Slučajno ili ne, kazne su izrečene na dan kada Italija igra protiv Irske, a Talijani pozivaju na fair play jer bi ih remi Španjolske i Hrvatske (2:2) izbacio iz daljnjeg natjecanja.

 

 

 

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.