×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

Posljednji ispraćaj Piermarija Morosinija: Hvala ti što si bio s nama

Četvrtak, 19. travnja 2012. 17:16 Napisao/la 

Piermario je napravio čudo. Njegova je nesretna smrt ujedinila sve u Italiji, hvala mu na tome, ali i na svemu što je napravio za života, rekao je izbornik Italije Cesare Prandelli

Bergamo je u četvrtak, kao i cijela Italija, isplakao more suza. Posljednjem oproštaju od nesretnog Piermarija Morosinija, 25-godišnjeg nogometaša Udinesea na posudbi u Livornu, koji je preminuo prošle subote na utakmici Pescara - Livorno, svjedočilo je više od deset tisuća ljudi.

Tuga je okovala nogomet, od Morosinija su se oprostili brojni suigrači iz svih klubova u kojima je igrao; Atalante, Pescare, Livorna, Vicenze, Udinesea, ali i brojni drugi nogometni uglednici. Svoja izaslanstva na pogrebu imali su svi talijanski profesionalni klubovi. Na stadionu Atleti Azzurri D' Italia u Bergamu automobil s lijesom preminulog Morosinija polako je odvozio krug po atletskoj stazi, dok je s tribina u svijet otišla poruka "Hvala ti, Piermario, što si bio s nama".

Većina je navijača bila odjevena u Morosinijev dres s brojem 25, a na pogrebu je bio i talijanski izbornik, Cesare Prandelli, koji je rekao:

- Piermario je napravio čudo. Njegova je nesretna smrt ujedinila sve u Italiji, hvala mu na tome, ali i na svemu što je napravio za života. Bio je fantastična osoba, svugdje gdje je igrao pamte ga kao momka koji je bio generator optimistične atmosfere. Nogomet je njegovom smrću doživio tragediju, morat ćemo pronaći odgovore na sva pitanja i poboljšati sigurnost profesionalnih nogometaša, poručio je Prandelli.

U trenutku kada je lijes s tijelom pokojnog Piermarija Morosinija napuštao crkvu Monterosso u Bergamu, okupljeno mnoštvo je spontano krenulo s pljeskom, u čast prerano preminulog nogometaša. A navijači Atalante su u spomen na Morosinija upalili bengalke. Uz posljednju poruku "Ciao Piermario"...

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.