Aurelio De Laurentiis pod sumnjom za lažiranje poslovnih knjiga

Srijeda, 17. studenog 2021. 11:14 Napisao/la  SC

Istraga bi trebala dokazati da je De Laurentiis postalo četvoricu igrača u Lille da bi Napoli iznos od 20,1 milijun eura prikazao kao kapitalnu dobit

 Aurelio De Laurentiis
Aurelio De Laurentiis

New York Times objavio je vijest da su talijanske institucije počele istragu transfera Victora Osimhena!

Ako rezultati istrage potvrde sumnje, vlasnik Napolija Aurelio De Laurentiis mogao bi odgovarati za lažiranje poslovnih knjiga.

U središtu pažnje je transfer vrijedan 71,25 mil eura, koliko je Napoli na ljeto 2020. godine platio Lilleu za Osimhena!

U suprotnom smjeru za 20,1 mil. eura otišla su četvorica relativno nepoznatih igrača od kojih je samo 36-godišnji vratar Orestis Karnezis nastupio za Lille.

Ostala trojica vratila su se u Italiju, dvojica igraju za nižerazredne klubove, jedan igra poluprofesionalno.

Istraga bi trebala dokazati da je De Laurentiis postalo četvoricu igrača u Lille da bi Napoli iznos od 20,1 milijun eura prikazao kao kapitalnu dobit.

Naravno da se New York Times ne bi bavio slučajem Napoli da posljednjih godina fiktivni iznosi transfera nisu postali praksa na mutnom nogometnom tržištu vrijednom oko 7 milijardi eura.

U listopadu su u Italiji počele istrage 62 transfera u zadnje dvije godine, od toga je 42 transfera odradio Juventus, većinom je riječ o transferima manje poznatih i mladih igrača kojima je najteže procijeniti vrijednost.

Lančanom reakcijom istraga se proširila izvan Italije, pod istragom su transferi između Barcelone i Manchester Cityja.

Juventus nije htio komentirati istragu, De Laurentiis je za New York Times kratko rekao:

- Nisam zabrinut, ja sam borac!

Istragu za sada vodi Covisoc, komisija talijanskog nogometnog saveza zadužena za financijsku kontrolu poslovanja još je 2018. godine otkrila da je Chievo napuhavao vrijednosti mladih igrača dok je trgovao s Cesenom.

Milijunski ugovori omogućili su klubovima da ispune financijske zahtjeve za dobivanje licencija.

Na kraju takvih istraga uvijek se postavlja isto pitanje, kako se određuje cijena nekog igrača?

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.