ZAKON BRAĆE

Pippo i Simeone u Seriji A

Utorak, 30. lipnja 2020. 08:50 Napisao/la  SC

Benevento postao novi prvoligaš

Simeone i Pippo Inzaghi
Simeone i Pippo Inzaghi

Serie A od iduće sezone ima bratski derbi na trenerskim klupama, Benevento je postao novi prvoligaš!

Pobjedom (1:0) protiv Juve Staba u 31. kolu, momčad Beneventa sedam kola prije kraja natjecanja u Seriji B osigurala je naslov prvaka i plasman u Seriju A.

Trener Beneventa na početku sezone postao je Filippo Pippo Inzaghi, 44-godišnji trener ostvario je 27 pobjeda i doživio samo jedan poraz čime je Seria A postala jedina u ligama petice u kojoj će treneri igrati bratski derbi.

Dvije godine mlađi brat Simeone uspješno već pet sezona vodi Lazio.

Pippo je osvojio naslov prvaka u Seriji B, Simeone se bori za naslov prvaka u Seriji A...

Inače, Pippo je bio bolji igrač od Simeonea, nekadašni napadač Milana i Juventusa jedan je od najboljih strijelaca u povijesti Lige prvaka.

Kao trener Pippo nije imao uspjeha na klupi Milana, Venezije i Bologne za razliku od Simeonea, koji od 2016. vodi Lazio prema titulu prvaka.

Do ove sezone Simeone je slovio boljim trenerom, Pippo je ove sezone ostvario veliki uspjeh.

Rijetko se u povijesti Serije B događala ovakva dominacija jednog kluba, borba za drugo mjesto vrlo je neizvjesna, pet momčadi poredalo se u pet bodova razlike.

Zadnji put ovakav uspjeh ostvario je Ascoli u sezoni 1977/78, kada je također postao prvoligaš sedam kola prije kraja natjecanja.

Benevento će drugi put igrati Seriju A nakon sezone 2017/18, a pripreme za Seriju A ovog puta počele su vrlo rano.

U utorak bi treba stići Loic Remy, 33-godišnji napadač dolazi kao slobodan igrač iz Lillea, nakon obavljenog liječničkih pregleda trebao bi potpisati trogodišnji ugovor.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.