Serie A: Napoli u derbiju pobijedio Milan i preuzeo vodstvo na ljestvici

Nedjelja, 18. rujna 2022. 14:56 Napisao/la  SC

Marcelo Brozović odigrao je svih 90 minuta za milansku momčad, koja je u Udinama doživjela treći poraz ove sezone

Serie A: Napoli u derbiju pobijedio Milan i preuzeo vodstvo na ljestvici

Napoli je u derbiju kola pobijedio Milan na San Siru i preuzeo vodstvo na ljestvici na kraju dana tijekom kojega su se tri momčad smjenjivale na mjestu lidera (Udinese, Atalanta, Napoli).

Kažnjeni Luciano Spaletti s tribina je svjedočio petoj pobjedi svoje momčadi i prvom porazu Milana.

U utakmici podjednakih momčadi odlučile su nijanse, dvije ponajbolje talijanske momčadi demonstrirale su jaki ritam i snažnu duel-igru uz malo poteza za pamćenje.

Milanu su uočljivo nedostajali najbolji napadači (Leao, Rebić, Ibrahimović..)

Atalanta je postala lider nakon pobjede Rimu, Gian Piero Gasperini pobijedio je Josea Mourinha u utakmici tijekom koje je Roma ostavila bolji dojam, stvorila više prilika, ali nogomet se igra za pogotke.

Mourinho je u 57. minuti dobio crveni karton, Mario Pašalić igrao je do 74. minute.

Monza je priredila najveće iznenađenje 7. kola Serie A pobijedivši na svom terenu Juventus 1:0, čime su dohvatili prvu pobjedu u povijesti u Serie A.

Monza, klub bivšeg talijanskog premijera Silvija Berlusconia, u svoju premijernu sezonu u Serie A ušao je s jednim osvojenim bodom u prvih šest kola pa je Juventus unatoč samo dvjema pobjedama bio veliki favorit. 

Lazio je rutinski odradio gostovanje kod Cremonesa pobijedivši  4:0, Toma Bašić igrao je je za goste iz Rima od 78. minute.

Nogometaši Udinesea pobijedili su Inter 3:1 u utakmici 7. kola Serie A i preuzeli ligaški vrh.

Momčad iz Milana povela ju u petoj minuti pogotkom Nicoloa Barella iz slobodnog udarca, a onda je uslijedio strmoglavi pad.

Prvo je Milan Škriniar autogolom u 22. minuti poništio prednost svoje momčadi, koliko je kvalitetno momčad igrala najbolji  je pokazatelj da je Simone Inzaghi  već nakon pola sata igre izvadio Mhitarjana i Bastonija, ali niti to u konačnici nije pomoglo.

Petu pobjedu ove sezone nogometaši Udinesea izborili su u samoj završnici susreta, domaća momčad povela je u 84. minuti preko slovenskog internacionalca Jake Bijola na asistenciju Deulofeua, da bi isti igrač u trećoj minuti sudačke nadoknade vremena asistirao i Arslanu za konačnu potvrdu pobjede.

Marcelo Brozović odigrao je svih 90 minuta za Inter, u 57. minuti požutio je zbog jednog naguravanja, BiH reprezentativac i nekadašnji nogometaš Rijeke Mato Jajalo nije ulazio u igru kod Udinesea.

Interu je ovo već treći poraz u sedam utakmica.

Serie A, 7. kolo: Udinese - Inter 3:1 (Skriniar 22-ag, Bijol 84, Arslan 90+3/Barella 5), Monza - Juventus (Gytkjaer 74), Cremonese - Lazio 0:4 (Imobile 7, 21-11 m, Milinković-Savić 45+2, Pedro 79), Fiorentina - Verona 2:0 (Ikone 13, Gonzales 90), Roma - Atalanta 0:1 (Scalvini 35), Milan - Napoli 1:2 (Giroud 69/Politano 55-11m, Simeone 78)

Poredak: Napoli 17, Atalanta 17, Udinese 16,  Lazio 14,  Milan  14, Roma 13,...

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.