TRAGEDIJA U ITALIJI

Preminuo nogometaš Livorna Piermario Morosini

Subota, 14. travnja 2012. 16:13 Napisao/la  Tomislav Ćuto

Nesretni nogometaš preminuo je od srčanog udara na susretu Pescara - Livorno

Crni dan za talijanski nogomet i nogomet općenito. Piermario Morosini, 25-godišnji vezni igrač Livorna, srušio se na travnjaku za vrijeme susreta njegovog kluba na gostovanju u Pescari. Nakon sat vremena u bolnici Santo Spirito u Pescari nesretni je Morosini preminuo.

Tragedija je krenula  31. minuti prvog poluvremena dvoboja u Serie B, kada je nesretni Morosini dva puta zateturao, a onda se srušio na travnjak i ostao bez svijesti. Odmah mu je pružena liječnička pomoć i kolima hitne pomoći prebačen je u bolnicu. Liječnici su pokušali sve, reanimaciju, izazivanje umjetne kome, ugrađivanje provizornog "pacemakera", ali nije pomoglo. U 16 sati i 56 minuta iz bolnice je puštena vijest kako je Piermario Morosini umro. Tragedija da veća ne može biti...

U bolnici su bili svi igrači Livorna, zajedno s administrativnim osobljem i kompletnom delegacijom koja je stigla na gostovanje u Pescaru. Naravno, predstavnici Pescare su također, odmah nakon nesretnog slučaja krenuli u bolnicu, a svoj dolazak najavili su i iz Udinesea, koji je bio vlasnik ugovora s pokojnim Morosinijem. Svi su bolnicu napustili u suzama, ne vjerujući da je smrt bila jača. U znak pijeteta prema preminulom Morosiniju svi igrači Livorna i Pescare iz bolnice su izašli zagrljeni.

Službenu obavijest o smrti dao je doktor De Blasi, koji je kratko rekao:

- Radi se o srčanom udaru. Nažalost, Morosini je praktički već stigao mrtav u bolnicu, nije mu bilo spasa.

Šef kardiologije, Leonardo Paloscia, dodao je:

- Pokušali smo napraviti sve da bismo reanimirali nesretnog Morosinija. Nažalost, njegovo srce nije reagiralo, ovo je strašna tragedija...

Nedugo nakon strašne, tragične vijesti, stigla je informacija iz Nogometnog saveza Italije kako se odgađaju sva nogometna prvenstva u Italiji ovog vikenda. Nažalost, procurila je i informacija kako vozilo hitne pomoći nije moglo odmah ući na teren, jer je jedini ulaz bio blokiran zbog parkiranog policijskog automobila. Ovu su informaciju potvrdili iz nogometnog kluba Pescara, a pitanje je bi li se Morosiniju moglo pomoći da je vozilo stiglo prije.

U subotu kasno navečer održan je sastanak "kriznog stožera" u Pescari, kojem su prisustvovali načelnik općinske policije Charles Maggitti, vijećnik gradske skupštine zadužen za zdravstvenu skrb, Roberto Renzetti, zajedno s nekoliko policajaca koji su osiguravali utakmicu Pescare i Livorna.

Ključni je zadatak utvrđivanje "problema" s policijskim automobilom, koji je spriječio da vozila hitne pomoći prije stignu do terena. Maggitti je priznao kako je policijski automobil bio parkiran na ulazu, kuda je trebalo proći vozilo prve pomoći, ali isto tako je napomenuo kako se, nažalost, ništa ne bi promijenilo niti bi se tragedija izbjegla sve i da policijskog automobila nije bilo tamo.

Nažalost, jedina poznata činjenica je smrt nesretnog Piermaria Morosinija. Je li se ga moglo spasiti, je li policijski automobil doista odigrao presudnu ulogu i što bi se dogodilo da ga tamo nije bilo neće promijeniti okrutnu stvarnost. Morosinija više nema, umro je igrajući nogomet. Tragedija, koju ništa i nitko ne može promijeniti...

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.