Nikola Kalinić odlazi u Tianjin Quanjian, Fiorentina prodaje hrvatskog napadača za 45 mil. eura

Srijeda, 18. siječnja 2017. 09:25 Napisao/la  SC

Kalinić postaje najskuplji hrvatski igrač svih vremena s godišnjom zaradom od čak 12 milijuna eura


Nikola Kalinić odlazi u Tianjin Quanjian!

Prema pisanju talijanski medija Fiorentina i kineski klub dogovorili su transfer vrijedan fantastičnih 45 milijuna eura, što znači da Kalinić postaje najskuplji hrvatski igrač svih vremena.

Transfer Luke Modrića iz Tottenhama u Real Madrid iznosio je 42 milijuna eura.

Dugo su trajali pregovori između Fiorentine i Tianjin Quanjiana, koji je do prije nekoliko dana pokušavao dovesti Diega Costu iz Chelseaja. Costa ostaje u Chelseaju, ali Kalinić odlazi iz Fiorentine i postaje najbolje plaćeni hrvatski igrač.

Prema talijanskim izvorima Kalinić bi u Kini godišnje trebao zarađivati oko 12 milijuna eura, pet puta više nego u Fiorentini ili dvaput više od Luke Modrića u Real Madridu.

Fiorentina je 2015. godine Kalinića platila 5,5 milijuna eura Dnipru.

U Kalinićevu transferu presudili su kineski novac i talijanski stručnjak Fabio Cannavaro, koji vodi momčad Tianjin Quanjiana.

Cannavaro je inzistirao na Kaliniću toliko da je doputovao u Italiju i osobno sudjelovao u završnim pregovorima.

Fiorentina još uvijek nije službeno potvrdila transfer.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.