Nekadašnji igrač Milana izvršio samoubojstvo zbog rasizma

Subota, 05. lipnja 2021. 15:32 Napisao/la  SC
Seid Visin
Seid Visin

Seid Visin pronađen je mrtav u svom stanu, smrt nekada darovitog igrača Milana iz generacije Gigija Donnarumme šokirala je talijansku javnost.

Visin je naprasno odustao od nogometa iako su mu predviđali blistavu karijeru, zaposlio se kao konobar.

Rođen je u Etiopiji prije 21 godinu, usvojila ga je jedna talijanska obitelj.

Visin je izvršio samoubojstvo, talijanski mediji objavili su njegovo oproštajno pismo iz kojega je razvidno da ga je neizravno ubio rasizam:

- Gdje god odem osjećam teret zbog svoje boje kože. Nisam migrant, usvojen sam kad sam bio dijete i sjećam se kako su me svi voljeli. Gdje god sam išao osjećao sam se odlično, ali sada se sve to promijenilo. Našao sam posao, ali sam ga morao napustiti, jer je previše ljudi, pogotovo onih starijih, odbijalo da ih uslužim zbog svoje boje kože. Nije mi bilo lako jer su me optuživali da kradem posao mnogim mladim i bijelim Talijanima. Nešto se promijenilo u meni. Kao da me sramota što sam crn. Kao da moram da dokazujem ljudima koji me ne poznaju da sam poput njih. Talijan i bijel. Na sve moguće načine su se šalili na račun crnaca i pokazivali su mi da tu ne pripadam. To je bilo strašno, čuti i osjetiti takvu mržnju u ljudima prema crncima, napisao je Visin.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.