Serie A: Napoliju vraćena dva boda, Paolu Cannavaru ukinuta suspenzija

Četvrtak, 17. siječnja 2013. 22:11 Napisao/la  SC

 Napoliju je kažnjen jer je njihov bivši golman Matteo Gianello pokušao namjestiti utakmicu sa Sampdorijom 2010. godine

Talijanski nogometni savez pomilovao je Napoli i dvojicu njegovih igrača koji su jesenas kažnjeni zbog povezanosti s namještanjem utakmica talijanskog prvenstva.  Napoliju su oduzeta dva boda i određena kazna od 70 tisuća eura zbog "objektivne odgovornosti" jer je njihov bivši golman Matteo Gianello pokušao namjestiti utakmicu sa Sampdorijom 2010. godine. Gianello je u posao pokušao uvesti i dvojicu braniča Paola Cannavara i Gianlucu Gravu, no oni su to odbili. Ipak, obojica su suspendirani na šest mjeseci jer nisu prijavili slučaj, dok je Gianello izbačen iz nogometa na više od tri godine.

Napoli se žalio, a savez promijenio odluku, pa su im vraćena dva boda i sada su drugi (preskočili su Lazio) sa tri boda zaostatka za vodećim Juventusom. Cannavaro i Grava su oslobođeni, a "mozak" neuspjele namještaljke dobio je 21 mjesec suspenzije.

 

 

 

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.