Nakon oduzimanja 15 bodova Juventusu prijeti i izbacivanje iz europskih natjecanja

Nedjelja, 22. siječnja 2023. 11:34 Napisao/la  SC

Ako se dokaže da je Juventus tajno isplaćivao plaće igračima, ne ostavljajući traga u svojim financijskim izvješćima, UEFA će preispitati sporazum o nagodbi uzimajući u obzir nove brojke u svojoj bilanci

Andrea Agnelli i Aleksander Čeferin
Andrea Agnelli i Aleksander Čeferin

Juventusu prijeti još jedna drakonska kazna.

Naime, nakon što im je oduzeto 15 bodova u nacionalnom prvenstvu, prema pisanju La Gazzette dello sport, sada su suočeni i s mogućnošću izbacivanja iz europskih natjecanja.

UEFA bi, naime, mogla zabraniti Juventusu sudjelovanje u europskim natjecanjima zbog 'nesportskog ponašanja', a budući da je slavni klub suočen s mogjućim novim suđenjem uz optužbu da su isplaćivali plaće "ispod stola" nakon vrhunca pandemije COVID-a.

Ako se dokaže da je Juventus tajno isplaćivao plaće igračima, ne ostavljajući traga u svojim financijskim izvješćima, UEFA će preispitati sporazum o nagodbi uzimajući u obzir nove brojke u svojoj bilanci.

Juventus je 2021. godine  kažnjen s 3,5 milijuna eura jer se nije pridržavao parametara FFP-a, no ta će se kazna popeti na 23 milijuna eura ako klub ne ispune financijske kriterije UEFA-e u sljedeće tri godine i mogli bi biti isključeni iz europskih natjecanja na više od sezonu, ovisno o tome koliko visoka bude kazna.

Potencijalna zabrana vrijedit će tek kada se Juventus kvalificira za europska natjecanja. što znači da se kazna neće primjenjivati u sezoni 2023/24. ako ne završe među sedam najboljih ove sezone, već će je odrađivati onda kada se vrate na pozicije što jamče izlazak u Europu. 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.