Monza postala drugoligaš, Silvio Berlusconi odmah najavio pohod na Seriju A

Utorak, 09. lipnja 2020. 09:59 Napisao/la  SC
Silvio Berlusconi i Adriano Galliani
Silvio Berlusconi i Adriano Galliani

Monza je postala drugoligaš, Silvio Berlusconi polako se vraća u vrh talijanskog noogmeta:

Nakon što je prodao Milan Kinezima, Berlusconi je kupio trećeligaša i zajedno s Adrianon Gallianijem odlučio Monzu učiniti prvoligašem.

Sezona u Seriji C je prekinuta, Monza je imala 16 bodova prednosti na vrhu, adminstrativnom odlukom postala je član Serije B.

- Nikad nisam sumnjao u to! Sada ćemo složiti vrhunsku momčad koja će igrati Serie B. Promocija u Seriju A ovisi o mnogim stvarima, neke od njih dobro poznajemo i učinit ćemo sve da ih iskoristimo. S igračima i trenerom Monze radim kao što sam radio u Milanu, u stalnom smo kontaktu s njima, savjetujem ih, motiviram, čestitam na rezultatima... Nisam izgubio dobre navike, kaže 83-godišnji Berlusconi.

Monza je praktično predgrađe Milana, Milan i Inter uskoro bi mogli dobiti lokalnog rivala:

- Monza nije treća momčad Milana, klub Monza pripada gradu Monzi i njegovim stanovnicima, grad ima svoj identitet, različit od Milana, naglašava Berlusconi.

Silvio Berlusconi 30 godina vodio je Milan, osvojio je 28 trofeja, pet puta bio je europski prvak.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.